Nogomet

Domaćin remijem osigurao prvo mjesto, Burkina Faso ispred Zelenortskih Otoka

Matej Kačan • ponedjeljak, 17.01.2022.
Domaćin remijem osigurao prvo mjesto, Burkina Faso ispred Zelenortskih Otoka

Susreti trećeg kola skupine A odigrani su na Kupu Nacija, a to je grupa gdje igra domaćin Kamerun. Kamerunci su remijem sa Zelenortskim Otocima osigurali vrh skupine...

Imali su sve u svojim rukama i samo je čudo moglo spriječiti Kamerunce u nastojanjima da dođu do prvog mjesta skupine na Kupu Nacija kojem su i domaćini.

Kamerun je u trećem kolu skupine A igrao protiv Zelenortskih Otoka i porazom je mogao pasti na drugo mjesto ili u zatvoreni krug, ali to se nije dogodilo jer oba su susreta trećeg kola završila remijima.

Kamerun je tako ostao bez poraza i sa sedam bodova je prvi u skupini. Poveo je domaćin pogotkom Vincenta Aboubakara u 39. minuti, dok su Zelenortski otoci preko Garryja Rodriguesa u 53. uzeli remi.

To im ipak nije dovoljno za drugo mjesto koje je osvojila Burkina Faso zbog boljeg međusobnog omjera i pobjede u drugom kolu. Zato je Burkini Faso za drugu poziciju bio dovoljan isti broj bodova u posljednjem kolu.

To je i ostvareno remijem protiv Etiopije koja je tako nakon dva poraza ipak uspjela stići do boda za oproštaj. Cyrille Bayla sjajnim je udarcem u 24. minuti doveo Burkinu Faso u vodstvo, dok je konačnih 1:1 i bod Etiopiji donio Getaneh Kebede.

Zelenortski Otoci tako s četiri boda i gol-razlikom 2:2 idu u poredak najbolje trećeplasiranih gdje četiri od šest reprezentacija idu dalje.

Afrički Kup Nacija, treće kolo:
Etiopija - Burkina Faso 1:1
Kamerun - Zelenortski Otoci 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!