Košarka

Veljko Mršić napustio hrvatsku klupu, seli u ACB ligu?

Matej Kačan • srijeda, 19.01.2022.
Veljko Mršić napustio hrvatsku klupu, seli u ACB ligu?
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je bez izbornika. Veljko Mršić nakon preko dvije godine raskinuo je suradnju s HKS-om i navodno odlazi u španjolsku ACB ligu...

Nakon što su španjolski mediji prije nekoliko dana pisali o interesu Breogana, osme momčadi španjolske ACB lige za uslugama hrvatskog izbornika Veljka Mršića, dobili smo i službeni korak naprijed u toj priči.

Mršić od srijede više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, objavio je HKS na svojim stranicama. Prema Savezu, ugovor je raskinut sporazumno i to znači odlazak nakon oko dvije i pol godine.

Mršić je reprezentaciju preuzeo u svibnju 2019. i izborio je Eurobasket 2022., ali nije uspio ostvariti plasman na OI u Tokiju usprkos domaćinstvu kvalifikacijskog turnira u Splitu.

U kvalifikacije za SP krenuo je s dva poraza, ali govora o odlasku nije bilo sve do pojave interesa Španjolaca. Naime, u ACB ligi stoji pravilo da trener ne smije istovremeno voditi klub i reprezentaciju.

"Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje g. Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima", kazao je Stojko Vranković.

Čudnu situaciju oko izborničke klupe i kluba imao je Mršić i ovog ljeta nakon dvostruke krune sa Zadrom i neuspjeha s reprezentacijom nakon čega je ušao u medijski sukob s nekim članovima Saveza, ali je na kraju ostao izbornik i odrekao se zadarske klupe.

"Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu", kazao je na odlasku sam Mršić.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!