Rukomet

Alilović: 'Krenuli smo mlako, vidjeli su da mogu, ponijelo ih je i sve im je ulazilo'

Branimir Korać • četvrtak, 20.01.2022.
Alilović: 'Krenuli smo mlako, vidjeli su da mogu, ponijelo ih je i sve im je ulazilo'
Foto: Pixsell

Mirko Alilović kraće vrijeme je bio na parketu u drugom poluvremenu, obranio je nekoliko lopti, ali niti on nije imao odgovor na snažne šuteve Crnogoraca izvana...

Mirko Alilović vratio se u dres reprezentacije, dobro je krenuo, skinuo je prva dva šuta Crnogoraca, ali kasnije niti on nije napravio nešto više.

"Okolnosti su takve da nisam zamišljao uopće da ću ponovno biti u reprezentaciji, ovo je bilo spašavanje što se spasiti može. Izgubili smo, ali moramo dići glave, naći razlog poraza i ići dalje", istaknuo je za RTL.

Alilović smatra kako je Crna Gora bila u povoljnijoj poziciji s koronavirusom.

"Crna Gora je imala probleme s koronom prije Prvenstva i sada je 90 posto kompletna. Hrvatska je promijenila ogroman broj igrača tijekom Prvenstva. Mi mijenjamo, improviziramo, ali to nije opravdanje za ovaj poraz. Ušli smo mlako, vidjeli su da mogu, ponijelo ih je i sve im je ulazilo."

U prvoj fazi natjecanja mlađi igrači izgledali su puno bolje nego danas.

"Veća odgovornost, ovo je ipak drugi krug, tamo je bilo više navijača, drugačije je i igrati u ovakvoj atmosferi. Danas je bilo teže pred praznim tribinama, neki igrači ovaj turnirski sustav prvi put osjete u životu. Nismo ih podcijenili, znali smo da su dobri, ali danas su bili definitivno bolji."

Posebno je upalo u oko kako su Crnogorci lakoćom zabijali s vanjskih pozicija.

"Upozoravali smo na igru s pivotom Vujović - Grbović, to su nam napravili 2-3 puta, pa smo tu onda zatvarali pivota i ostavljali prostor vani. Bili smo na četiri razlike, imali šanse za minus tri, napravili smo brze greške i otišli su na šest što je po meni prelomilo utakmicu. Odigrali su vrhunski, sve im je ulazilo, problem je bilo sve."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!