Tenis

Talijani kobni za Dodiga i Mela u drugom kolu Australian Opena

Mihaela Bradovski • subota, 22.01.2022.
Talijani kobni za Dodiga i Mela u drugom kolu Australian Opena

Ivan Dodig i Marcelo Melo nisu uspjeli proći u osminu finala Australian Opena. Poraženi su od uigrane i iskusne talijanske kombinacije Bolelli/Fognini...

Nisu baš Ivan Dodig i Marcelo Melo imali lagan posao u drugom kolu Australian Opena. Iako su igrali protiv nepostavljenog para, igrali su protiv kombinacije koja iza sebe ima puno zajedničkih mečeva i nisu bezazleni.

Talijani Simone Bolelli i Fabio Fognini slavili su u dva seta sa 7:6, 6:3. Inače ovo je bio čak četvrti međusobni dvoboj ovih parova i prvi nakon 2015. godine. Samo jednom su Dodig i Melo bili bolji i to još 2014. godine u prvom međusobnom dvoboju kada su u ovoj fazi Australian Opena slavili s 2:6, 6:1, 6:4.

Prvi set bio je potpuno otvoren. Parovi su u početku izmijenili breakove da bi u 13. igri Dodig i Melo uzeli prvi poen pa izgubili narednih šest.

Nakon gubitna seta, u drugom setu Dodig i Melo nisu došli do prave prilike. U četvrtom gemu izgubili su servis i nisu više uspjeli napraviti pritisak na reternu i vratiti se u meč.

Australian Open, drugo kolo:
Simone Bolelli/Fabio Fognini (Italija/Italija) - Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 9) 7:6(2), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!