Rukomet

Metličić Horvatu: 'Ako imaš zapovjednu odgovornost, onda odgovaraj za nešto i s tim se trebaš nositi'

Mihaela Bradovski • subota, 22.01.2022.
Metličić Horvatu: 'Ako imaš zapovjednu odgovornost, onda odgovaraj za nešto i s tim se trebaš nositi'
Foto: Pixsell

Izbornik Hrvoje Horvat nakon susreta u kamere RTL-a istaknuo je i nezadovoljstvo brojnim kritikama koje su stigle nakon poraza od Crne Gore, a odgovorio mu je Petar Metličić...

Petar Metličić osjetio se prozvanim u izjavama Hrvoja Horvata nakion poraza od Danske. Pero je izborniku otvoreno poručio:

"Najvažnije je njemu i svim izbornicima da se bave sobom i svojim momčadima, a najmanje o drugim pričama. Ako imaš zapovjednu odgovornost, onda odgovaraj za nešto i s tim se trebaš nositi. Ako ne možeš tu biti, onda se makneš."

Metličić dodaje kako kritike nisu zlonamjerne.

"Nitko od nas ne želi loše, mi samo govorimo ono što vidimo. A to što se događa unutar ekipe imaju sve ekipe. Nakon ovakve utakmice je jako loše da pričamo o tome. Mi ne pričamo o lošoj kvaliteti igre Hrvatske protiv Crne Gore. Mi pričamo o tome kako ekipa nije došla na teren i nije se borila, protiv puno skromnije ekipe nego što je Danska. Danas smo zadovoljni jer smo bili super protiv Danske, a što smo i gdje smo? Idemo kući."

Susret protiv Crne Gore na kraju je urušio hrvatske ambicije na ovom Prvenstvu.

"Nama je najvažnija utakmica bila Crna Gora, a ne Danska. Ono je nedopustivo, onakav pristup. Nismo se pripremali? Za Mikkela Hansena smo se pripremali, a za Branka Vujovića nismo? Mi ovdje svi želimo dobro hrvatskoj reprezentaciji, nitko od nas ovdje nikome ne želi loše, ali ovo su činjenice koje su se dogodile i čovjek to mora prihvatiti jer imaš nekakvu odgovornost."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!