Tenis

Keys iznenadila i Krejčikovu, Barty i dalje suverena

Matej Kačan • utorak, 25.01.2022.
Keys iznenadila i Krejčikovu, Barty i dalje suverena

Saznali smo i prve dvije polufinalistice Australian Opena, a to su prva nositeljica Ashleigh Barty i, iznenađujuće, Amerikanka Madison Keys...

Američka tenisačica Madison Keys nastavlja s jako dobrim igrama na Australian Openu. Keys je stigla do polufinala, svog drugog u Melbourneu i četvrtog na Grand Slamovima u karijeri, a prvog od Roland-Garrosa 2018.

Keys nije postavljena za nositeljicu na ovom turniru jer je došla kao 51. igračica svijeta, ali smiješi joj se velik skok nakon što je svladala još jednu favoritkinju, ovaj put četvrtu nositeljicu Barboru Krejčikovu.

Nije bilo mnogo drame, Keys je posao obavila u da seta. U prvom je Krejčikova koketirala s breakom, imala je dvije prilike pri 1:1 i 15:40 te čak četiri šanse pri 2:2, ali Keys spašava i onda radi break za 4:2.

Tu je prednost i zadržala do kraja prvog seta za 6:4, a u drugom ulazi vrlo sigurno, radi 3:0 s dva breaka. Krejčikova se nakratko vratila na 3:2, ali Keys još jednom oduzima servis Čehinji te dovršava posao sa 6:2.

Najbolji rezultat na Slamu joj je finale US Opena, a finale će ovaj put tražiti protiv prve nositeljice i prve favoritkinje za naslov, Australke Ashleigh Barty.

Ona je i dalje bez izgubljenog seta na turniru i suvereno korača k tituli, a u četvrtfinalu bez šanse je ostavila Jessicu Pegulu. 21. nositeljica došla je do samo dva gema u meču, i to oba u prvom setu i sve je bilo gotovo za sat i četiri minute.

Australian Open, četvrtfinale:
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Jessica Pegula (SAD, 21) 6:2, 6:0
Barbora Krejčikova (Češka, 4) - Madison Keys (SAD) 3:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!