Nogomet

Australija i Japan upisali očekivane pobjede u borbi za odlazak u Katar

Branimir Korać • četvrtak, 27.01.2022.
Australija i Japan upisali očekivane pobjede u borbi za odlazak u Katar

Nastavljene su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u nogometu susretima azijske zone, a u prva dva današnja susreta Australija i Japan upisali su očekivane pobjede...

Australija je u Melbourneu slavila protiv posljednjeplasiranog Vijetnama koji je tako ostao i dalje bez bodova. Konačnih 4:0 najbolje pokazuje koliko je domaćin lako došao do bodova.

Već u prvoj minuti zatresao je mrežu, ali gol je poništen zbog zaleđa, no do odmora svejedno je već bilo 2:0 na semaforu zahvaljujući golovima Jamieja Maclarena i Toma Rogića.

U nastavku susreta gosti su vrlo brzo ispucali sve izmjene, nije pomoglo i u završnici su primili još dva gola. Craig Goodwin i Riley McGree postavili su konačnih 4:0.

Japan je također slavio i to s 2:0 protiv Kine te tako nastavio utrku s Australijom i Saudijskom Arabijom za dvije pozicije koje vode u Katar.

Kina nije predstavljala prijetnju, a Japan je mogao biti i uvjerljiviji. Poveo je u 13. minuti pogotkom Yuye Osaka iz kaznenog udarca, a konačnih 2:0 postavio je u 61. minuti Junya Ito.

Kvalifikacije za SP, skupina B, sedmo kolo:
Australija - Vijetnam 4:0
Japan - Kina 2:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!