Rukomet

Četvorica Hrvata u konkurenciji za idealnu postavu Europskog prvenstva

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.01.2022.
Četvorica Hrvata u konkurenciji za idealnu postavu Europskog prvenstva
Foto: Pixsell

EHF je objavio nominacije za idealnu postavu tekućeg Europskog prvenstva, a među kandidatima su i čak četvorica Hrvata unatoč skromnom plasmanu...

Poznati su kandidati za idealnu momčad Europskog prvenstva. Bira se sedam pozicija te najbolji obrambeni igrač, ma EHF je u svakoj konkurenciji nominirao po šest igrača.

Među ovim kandidatima su i četvorica hrvatski reprezentativaca i to Tin Lučin, Ivan Martinović, Ivan Čupić i Marino Marić.

U konkurenciji vratara nalaze se Vincent Gerard, Viktor Hallgrimsson, Viktor Kireev, Kevin Möller, Gonzalo Perez de Vargas i Nebojša Simić.

Na lijevom krilu na izbor su Sebastian Barthold, Bjarki Mar Elisson, Angel Fernandez, Emil Jakobsen, Miloš Vujović i Hampus Wanne.

Tin Lučin je u izboru za najboljeg lijevog vanjskog, a konkurenti su mu Agustin Casado, Mikkel Hansen, Sergej Kosorotov, Julian Köster i Szymon Sicko.

Na srednjem vanjskom nema Hrvata, a tu su Jim Gottfridsson, Kentin Mahe, der Sagosen, Luc Steins, Philipp Weber i Dmitri Žitnikov.

Jedan Hrvat konkurira na desnom Vanjskom i to Ivan Martinović, a uz njega tu su Mathias Gidsel, Omar Ingi Magnusson, Dika Mem, Harald Reinkind i Kay Smits.

U užu konkurenciju najboljih desnih krila su uz Ivana Čupića i Kristian Björnsen, Valter Chrintz, Aleix Gomez, Sigvaldi Gudjonsson i Arkadiusz Moryto.

Hrvatska ima predstavnika i na pivotu i to Marina Marića kojem društvo prave Samir Benghanem, Adrian Figueras, Johannes Golla, Magnus Saugstrup i Nicolas Tournat.

Među najboljim obrambenim igračima su Pavel Andreev, Oscar Bergendahl, Ymir Gislason, Gedeon Guardiola, Simon Hald Jensen i Karl Konan.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!