Europsko prvenstvo 2022., nokaut faza, polufinale, 28.01.2022, 20:30 h
Francuska
Francuska 33:34 Švedska
Švedska

Palicka i Gottfridsson odveli Švedsku u finale Europskog prvenstva!

Branimir Korać • petak, 28.01.2022.
Palicka i Gottfridsson odveli Švedsku u finale Europskog prvenstva!
Foto: Pixsell

Fantastično drugo polufinale Europskog prvenstva i velika borba Francuza i Šveđana. Švedska je na kraju odnijela pobjedu 34:33 zahvaljujući obrani Andreasa Palicke u zadnjim sekundama...

Prošlo je 20 godina od zadnje švedske titule europskog prvaka, a u Budimpešti je došla u priliku prekinuti taj niz. Druga utakmica u nizu Šveđanima je donijela dramu sa sretnim svršetkom, nakon velikog preokreta protiv Norveške za plasman u polufinale, Švedska je u drami svladala u polufinalu Francusku.

I Francuzi su u zadnjem kolu druge faze imali dramatičan dvoboj, samo tamo su uspjeli okrenuti u završnici Dance i doći do pobjede, ovdje im je malo nedostajalo, Andreas Palicka je obranio zadnji pokušaj Ludovica Fabregasa.

Francuska je bolje otvorila utakmicu, ali kada je Švedska krenula, kada je Palicka povezao nekoliko obrana i još dodao tri gola preko cijelog terena, Švedska je uzela stvari u svoje ruke.

Već na poluvremenu je imala prednost 17:14 uz tri vezana gola raspoloženog >b>Jima Gottfridssona za kojeg Francuzi nisu imali nikakvu ideju kako ga zaustaviti.

Nastavilo se u švedskom ritmu i na početku drugog dijela, Pellas je s dva gola odveo Švedsku na najviših 19:14 i Francuska je u nastavku susreta pokušavala uhvatiti priključak.

Uspjela je doći na dva gola zaostatka i tu se zadržavala duže vrijeme, ali na ulasku u zadnjih deset minuta Švedska opet ide na četiri gola prednosti.

U završnici su ipak uspjeli Francuzi s dva vezana gola doći na minus jedan, no Švedska je imala sve u svojim rukama. Barem do posljednjih sekundi.

U zadnju minutu ušla je s 34:32 i napadom, ali dva puta kao da se uplašila pobjede, izgubila je loptu i Francuska je prvo preko Minnea smanjila na 34:33 i zatim imala i priliku za produžetak.

Ipak, u zadnjim sekundama Ludovic Fabregas nije realizirao zicer, sjajno je obranio Palicka i donio Švedskoj prolaz u finale.

Palicka je susret završio s 12 obrana, Gottfridsson je dodao devet golova, Pellas sedam, a Carlsbogard pet. Kod Francuske vratari su podbacili skupivši zajedno tek četiri obrane dok su po osam golova postigli Aymeric Minne i Hugo Descat.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2022., nokaut faza

polufinale

Španjolska29:25Danska
Francuska33:34Švedska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europsko prvenstvo 2022., nokaut faza

polufinale

Španjolska29:25Danska
Francuska33:34Švedska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!