Ostali sportovi

Česi u teškoj situaciji, tek u raspucavanju svladali Švicarsku

Mihaela Bradovski • petak, 11.02.2022.
Česi u teškoj situaciji, tek u raspucavanju svladali Švicarsku

Odigrana su još dva susreta drugog kola olimpijskog turnira u hokeju na ledu, Češka je u skupini B u raspucavanju svladala Švicarsku, a Švedska je u skupini C svladala Slovačku...

Česi su u teškoj situaciji i opasno im visi prolazak izravno u četvrtfinale. Ne ovise više o sebi, moraju u zadnjem kolu upisati pobjedu protiv Rusije, ali pritom Danska ne smije pobijediti Švicarsku. I Švicarska ima svoju računicu, ona mora svladati Dansku i nadati se pomoći Rusije protiv Češke.

Češka je povela protiv Švicarske golom Jirija Smejkala već u petoj minuti, a odmah je na drugoj strani uzvratio Gaetan Haas koji je izjednačio u devetoj.

Do kraja susreta više nije bilo pogodaka, nije ih bilo niti u produžetku pa je odluka pala u raspucavanju gdje je Češka bila bolja.

U skupini C Švedska je sa sjajnim Magnusom Hellbergom (40 obrana) na golu upisala pobjedu 4:1 protiv Slovačke. Za razliku od Slovaka, Šveđani su svoje prilike znali iskoristiti i glatko su slavili.

Pogotke su postigli su Joakim Nordstrom, Lucas Wallmark, Max Friberg i Carl Klingberg. Slovaci su tek na kraju susreta smanjili preko Juraja Slafkovskog.

Skupina B, drugo kolo:
Češka - Švicarska 2:1 (1:1)

Tablica:
1. ROC 6
2. Danska 3
3. Češka 2
4. Švicarska 1

Skupina C, drugo kolo:
Švedska - Slovačka 4:1

Tablica:
1. Švedska 6
2. Finska 3
3. Latvija 0
4. Slovačka 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!