Tenis

Sakkari i Kontaveit identičnim rezultatom do polufinala, Begu jedina nepostavljena

Branimir Korać • petak, 11.02.2022.
Sakkari i Kontaveit identičnim rezultatom do polufinala, Begu jedina nepostavljena

Na WTA turniru u St. Peterburgu odigrani su susreti četvrtfinala i nije bilo iznenađenja. Favoritkinje su uspješno odradile posao...

Prva nositeljica WTA turnira u St. Peterburgu Maria Sakkari u dva seta došla je do pobjede protiv Elise Mertens i za to je potrošila više od dva sata. Velika borba vodila se u prvom setu gdje je Mertens čak tri puta ima break prednosti, u 13. igri imala je i tri set lopte, ali nakon što je sve to propustila i izgubila prvi set, potonula je i upisala poraz.

Velika borba vodila se i u meču između Jelene Ostapenko i Aliaksandre Sasnovič Ostapenko je u ovom meču imala čak 21 break loptu, ali je iskoristila samo pet, a peta je bila deseta dvostruka servis pogreška Bjeloruskinje koja je ujedno i bila kraj meča.

Anett Kontaveit je slavila identičnim rezultatom kao i Maria Sakkari. Čak je i u tie-breaku prvog seta bilo identičnih 9:7, a tu je Bencic propustila dvije set lopte.

Najuvjerljivija bila je Irina Begu koja je glatko slavila protiv Tereze Martincove, svladala ju je sa 6:4, 6:2 i tako rutinski izborila prolaz u polufinale kao jedina nepostavljena igračica.

WTA St. Peterburg, četvrtfinale:
Maria Sakkari (Grčka, 1) - Elise Mertens (Belgija, 8) 7:6(7), 6:2
Jelena Ostapenko (Latvija, 7) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) 7:6(5), 4:6, 6:3
Anett Kontaveit (Estonija, 2) - Belinda Bencic (Švicarska, 5) 7:6(7), 6:2
Irina Begu (Rumunjska) - Tereza Martincova (Češka) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!