Košarka

LeBron James za povijest: Prestigao Kareema na ljestvici ukupnog broja poena

Matej Kačan • nedjelja, 13.02.2022.
LeBron James za povijest: Prestigao Kareema na ljestvici ukupnog broja poena

Jedan od najboljih košarkaša u povijesti, iskusni LeBron James postao je igrač s najviše ukupnih poena u povijesti NBA lige kad se zbroje regularna sezona i doigravanje...

Košarkaš LA Lakersa LeBron James možda u porazu od Golden State Warriorsa nije uspio spriječiti poraz, ali je s 26 poena u tijesnom 117:115 porazu ušao u povijest.

Naime, James je postao igrač s najvećim brojem ukupnih poena u povijesti NBA lige, kad se zbroje ubačeni poeni u regularnoj sezoni i doigravanju. S tog je trona svrgnuo Kareema Abdul-Jabbara.

LeBron je tako u svojoj karijeri koja traje od 2003. ukupno zabio 44,150 poena kroz regularne sezone i doigravanja, dok je Jabbaru i dalje ostao rekord poena u regularnoj sezoni s 38,387.

No, James dolazi i po taj rekord jer nedostaje mu manje od dvije tisuće, ima 36,521 i ovim tempom i prosjekom poena od gotovo 30 po susretu trebat će mu još oko 60 ili 70 utakmica pa bi taj rekord mogao srušiti već sredinom sljedeće sezone.

Možda će morati i pojačati zabijanje poena jer Lakersi su tek deveti na Zapadu s 26-30 omjerom i u posljednjih 26 utakmica sezone trebat će im najbolji mogući James za dohvatiti doigravanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!