Ostali sportovi

Ipak Ramsi! Domaćini preživjeli ozljedu Beckhama i očajan start drugog dijela i uzeli 56. Super Bowl!

Matej Kačan • ponedjeljak, 14.02.2022.
Ipak Ramsi! Domaćini preživjeli ozljedu Beckhama i očajan start drugog dijela i uzeli 56. Super Bowl!

Los Angeles Ramsi osvojili su 56. Super Bowl. U finalu NFL-a Ramsi su u uzbudljivoj završnici svladali Cincinnati Bengalse s 23:20...

Novi NFL prvaci ipak su LA Ramsi. Momčad iz Los Angelesa bila je domaćin najveće utakmice američkog sporta na svom SoFi stadionu i uspjela je u finalu svladati Cincinnati Bengalse s 23:20.

U utakmici bez mnogo spektakularnog footballa ipak se sve opet svelo na jedan posjed i nekoliko ključnih poteza, a tu su Ramsi imali zvijezde u liku Coopera Kuppa u napadu i Aarona Donalda u obrani.

Preživjeli su Ramsi i ozljedu Odella Beckhama Jr., kao i očajan start drugog dijela u kojem su primili TD za 12 sekundi pa odmah izgubili loptu i primili još tri poena.

Mučio se napad Ramsa u drugom poluvremenu, ali je ipak u posljednjem driveu uz pomoć pokoje sumnjive sudačke odluke Matthew Stafford bacio TD Kuppu za konačnih 23:20.

Ostalo je minutu i pol Bengalsima i Joeu Burrowu da dođu do pobjede ili produžetka, ali na ključnom četvrtom za jedan na polovici terena Donald ruši Burrowa, napad Bengalsa se zaustavlja i Ramsi slave naslov.

Preživjeli su Ramsi i slabu utakmicu svog corner backa Jalena Ramseya koji je u situacijama jedan na jedan dozvolio oba TD-a Bengalsa, a pogotovo će se pričati o onom drugom u otvaranju drugog dijela kad je na njemu vjerojatno načinjen prekršaj.

No, suci su to "vratili" na kraju kad je na trećem pokušaju Ramsa koji nije uspio svirano sumnjivo držanje Wilsona na liniji pa su Ramsi dobili novi set pokušaja.

Odmah potom sviran je i prekršaj ometanja dodavanja, a Ramsi su napokon došli do 23:20 već spomenutim dodavanjem Stafforda Kuppu. No, ostaje pitanje kako bi se sve rasplelo da nije svirano to držanje i da su Ramsi morali na četvrti pokušaj.

No, usprkos tome Ramsi su morali nadoknaditi niz stvari, poglavito napadačke snage. Tyler Higbee već je od ranije bio ozlijeđen, a Beckham je krenuo sjajno, polaganjem i još jednim velikim hvatanjem dok se nije uhvatio za koljeno pri krivom koraku te je otpao za utakmicu.

Ramsi su u tom trenutku imali 13:3, ali Joe Mixon, inače RB u sjajnoj je trik akciji bacio dodavanje Teeju Higginsu za smanjenje od 13:10 na poluvremenu. Odmah otvaranjem drugog Burrow pronalazi Higginsa za čak 75 yardi i nesuđen prekršaj nakon 12 sekundi igre.

Stafford potom baca presječenu, ali Donald reakcijama u obrani uz Vona Millera ograničava Bengalse samo na FG i sprječava odvajanje na 11 razlike. Došli su potom Ramsi do FG-a i smanjenja na 20:16, a onda dugi period bez poena uz kidanje živaca.

Ramse je mučio manjak opcija u napadu osim Kuppa jer trčanje nije funkcioniralo, dok je istovremeno obrana prvaka terorizirala Burrowa i rušila ga čak sedam puta, najviše u SB povijesti.

Burrow je zato doživio i ozljedu zgloba, ali je ipak došao za dlaku od svog prvog NFL naslova u svojoj tek drugoj sezoni. Na kraju je imao 263 bačena yarda uz polaganje, dok je Mixon imao jedno dodavanje bacanjem i 72 yarda trčanjem. Tee Higgins uhvatio je četiri lopte za 100 yardi i dva polaganja.

Kod Ramsa je Stafford s 34 godine i nakon 13 godina u ligi osvojio naslov, a bacio je tri polaganja i dva INT-a. Skupina veterana i onih koji su imali što dokazati uzela je naslov, pa tako Donald nakon osam godina uzima posljednje što je nedostajalo u karijeri.

I Beckham će posebno emotivno doživjeti ovo nakon što su ga Brownsi potjerali u pola sezone, 29-godišnji WR u sedmoj sezoni je otvorio SB poenima, ali nije mogao pomoći do kraja.

Ramsey, Miller, Kupp, cijeli niz sjajnih individualaca imao je trener Sean McVay koji slavi također svoj prvi naslov nakon što je poražen u Super Bowlu 2019. od Patriotsa.

Drugi je ovo Super Bowl naslov za Ramse nakon 1999., dok su Bengalsi prekinuli dugu sušu uopće pobjeda u doigravanju, dok će za Burrowa, Chasea i društvo još biti vremena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!