Rukomet

Tamše: 'Želimo protiv Šveđana ponoviti igru iz prvog susreta kad smo slavili'

Matej Kačan • utorak, 22.02.2022.
Tamše: 'Želimo protiv Šveđana ponoviti igru iz prvog susreta kad smo slavili'
Foto: Pixsell

Trener Nexea Branko Tamše najavio je dvoboj osmog kola Europske lige koji njegovu ekipu čeka u gostima kod švedskog Sävehofa...

Rukometaši Nexea otputovali su u Švedsku na dvoboj osmog kola Europske lige. Nove europske obveze nakon starta domaće Lige za prvaka donose gostovanje kod švedskog Sävehofa.

Šveđani dijele drugo i treće mjesto na tablici s Našičanima na deset bodova, obje ekipe će u odigravanje, ali Branko Tamše svejedno želi dobru igru i pobjedu, pa čak i ako rezultat nije vitalan za ambicije.

"Pred nama je jako teška utakmica protiv vrlo zanimljive ekipe Sävehofa koja jako dobro i brzo trči u tranziciji i iz toga postižu puno lakih golova. Imaju 10 bodova kao i mi, radi se o izuzetno tehnički i taktički potkovanoj momčadi, tako da nas čeka težak posao i veliki izazov. S druge strane, želimo ponoviti igru ??koju smo prikazali u prvom susretu u Našicama kada smo ih pobijedili. Nastojat ćemo što bolje odigrati u fazi obrane, brzo se vraćati kako bismo spriječili da brzo dodaju loptu i zabijaju lake golove iz kontri i polukontri. Došli smo se ovdje 'potući' , odigrati najbolje što možemo i pokušati napraviti pozitivan rezultat."

Samo osam sati nakon domaće utakmice Nexe je krenuo na ovaj put i raspored nije lak.

"Imamo jako gust raspored, u sedam dana ćemo odigrati četiri utakmice i sigurno je to za igrače jako teško i fizički i psihički, ali to je naš posao, zato treniramo i nemamo se pravo žaliti. Nedostaje nam nekoliko igrača, ali ništa neobično, koga nema bez njega se može i mora. Iako smo tri kola prije kraja grupne faze osigurali plasman u osminu finala i dalje ćemo nastojati osigurati što bolju poziciju u skupini za nastavak natjecanja."

Dobru igru priželjkuje i Andraž Velkavrh, premda je svjestan da su Šveđani u odličnoj formi.

"Krenuli smo doslovce par sati nakon jučerašnje utakmice protiv Gorice, ali takav nam je raspored i moramo ga poštivati. Stigli smo u goste sjajnoj švedskoj momčadi koja igra vrlo brz rukomet. Uvjerljivo su pobijedili u posljednjoj utakmici domaćeg prvenstva i trenutno su vodeća momčad. Imamo problema s izostankom nekoliko važnih igrača, ali unatoč svemu došli smo igrati na razini na kojoj smo odigrali ovih šest službenih utakmica ove godine i nakon svake slavili. Bilo bi lijepo nastaviti taj niz, ali svjesni smo da neće biti lako. Nadam se da će publika uživati ??u dobroj rukometnoj utakmici", kazao je.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!