Tenis

Zverev slavio preokretom uz dugi tie-break, Carreno-Busta lako dalje

Matej Kačan • utorak, 22.02.2022.
Zverev slavio preokretom uz dugi tie-break, Carreno-Busta lako dalje

Najveće iznenađenje na startu ATP turnira u Acapulcu ispadanje je Grigora Dimitrova, a teškom mukom dalje je prošao drugi nositelj Alexander Zverev...

Drugo kolo ATP turnira u Acapulcu izborio je drugi nositelj, njemački tenisač Alexander Zverev. Nijemac je u dvoboju s Amerikancem Jensonom Brooksbyjem izgubio prvi set, ali je preokrenuo.

Drugi set bio je maratonski, išao je u tie-break, a tamo do 12:10. Imao je Brooksby meč loptu kod 6:5, a Zverev čak četiri set lopte i zadnju je iskoristio nakon sat i 50 minuta igre drugog seta. U trećem je ipak lakše došao do 6:2 i pobjede.

U drugom kolu igrat će protiv svog sunarodnjaka Petera Gojowczyka koji je kao lucky loser ušao u glavni ždrijeb i s dvaput po 6:4 nadvisio je Amerikanca Brandona Nakashimu.

Osmi nositelj turnira, Španjolac Pablo Carreno-Busta također je bio uvjerljiv u dva seta, deklasirao je kvalifikanta Oscara Ottea sa 6:2 i 6:4. U dva seta je slavio i Taylor Fritz sa 6:3 i 6:3 protiv Francuza Mannarina.

U dvoboju iskusnih poznatih imena John Isner u dugom je meču nadvisio Fernanda Verdasca. Španjolac je ušao s pozivnicom i dobro je iskoristio na "serverski" stil Isnera.

Na terenu je bio preko tri sata, ali je Isner na kraju slavio u svom stilu, u tri duga seta od kojih su dva išla do trinaeste igre, sa 7:5, 6:7 i 7:6.

Dušan Lajović u tri je seta svladao Sebastiana Kordu, a veće iznenađenje priredio je Stefan Kozlov. Još jedan sretni gubitnik u tri je seta bio bolji od 33. igrača svijeta, Bugara Grigora Dimitrova.

ATP Acapulco, prvo kolo:
Taylor Fritz (SAD, 7) - Adrian Mannarino (Francuska) 6:3, 6:3
Stefan Kozlov (SAD) - Grigor Dimitrov (Bugarska) 7:6, 5:7, 6:3
Dušan Lajović (Srbija) - Sebastian Korda (SAD) 6:4, 4:6, 7:5
Pablo Carreno-Busta (Španjolska, 8) - Oscar Otte (Njemačka) 6:2, 6:4
John Isner (SAD) - Fernando Verdasco (Španjolska) 7:5, 6:7, 7:6
Peter Gojowczyk (Njemačka) - Brandon Nakashima (SAD) 6:4, 6:4
Alexander Zverev (Njemačka, 2) - Jenson Brooksby (SAD) 3:6, 7:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!