Nogomet

Partner iz napada hvali Olma i Nkunkua: 'Ako nastave ovako, imat ćemo puno više pobjeda'

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.02.2022.
Partner iz napada hvali Olma i Nkunkua: 'Ako nastave ovako, imat ćemo puno više pobjeda'

RB Leipozig nije uspio ostvariti pobjedu u prvom susretu protiv Real Sociedada i sada mora u uzvrati napraviti taj iskorak i svladati vrlo bneugodne Baske...

Prvi dvoboj između RB Leizpiga i Real Sociedada okončan je 2:2 i Leipzig će pokušati u gostima napraviti ono što nije uspio kod kuće i ostvariti prolaz. Trener Domenico Tedesco očekuje vrlo težak dvoboj.

"Real Sociedad će sigurno igrati drugačije kod kuće i biti ofenzivniji. Pretpostavljam da će htjeti igrati svoju uobičajenu igru ??4-3-3 i pokazati drugačije kvalitete nego u prvoj utakmici. Navijači će ih gurati naprijed, ali veselimo se publici očekuje se oko 34.000 gledatelja. I prije svega, naravno, igrat ćemo za naših 350 navijača. Bez obzira na to tko će sutra biti na travnjaku, kvaliteta naših protivnika je neosporna. Moramo biti spremni na sve", kaže Tedesco.

Tedesco još uvijek nije posve siguran s kojim igračima će krenuti u susret.

"Situacija je takva da trenutno imamo sve igrače na raspolaganju. Mogli bismo čak ići na istu postavu kao protiv Herthe BSC. Momci su spremni i imaju energije, no mogli bismo imati i četiri, pet, šest promjena. Ni sam ne znam početnih 11, još uvijek."

Nositelji napadačke kvalitete u Leipzigu su Nkunku i Olmo čega je svjestan i Tedesco koji ističe još neka imena.

"Christian i Dani zrače određenom radošću u igri i imaju tu jedinstvenu kvalitetu, pogotovo u posljednjoj trećini gdje rade nešto izvanredno. U momčadi su prihvaćeni i poštovani, a i karakterno su sjajni. Ali imamo još nekoliko igrača iz ove kategorije: mislim na Emila Forsberga, Amadoua Haidara ili Andréa Silvu, na primjer."

Upravo Andre Silva slaže se kako su Olmo i Nkunku jedinstveni i vrlo bitni igrači.

"Svi igrači koje imamo imaju veliku kvalitetu. Christo i Dani su jako različiti igrači i daju nam puno prilika na terenu. Jako se dobro slažem s obojicom. Ako obojica nastave ovako, imat ćemo mnogo više pobjeda."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!