Tenis

Bez iznenađenja u Acapulcu, u polufinalu Medvjedev protiv Nadala

Mihaela Bradovski • petak, 25.02.2022.
Bez iznenađenja u Acapulcu, u polufinalu Medvjedev protiv Nadala

Odigrani su svi susreti četvrtfinala na ATP turniru u Acapulcu gdje su svi favoriti prošli dalje. Polufinale donosi dvoboj između Danila Medvjedeva i Rafaela Nadala...

Novi prvi igrač svijeta dobro je odradio posao u četvrtfinalu te je slavio u dva seta protiv Yoshihita Nishioke. Medvjedev je znao da je od ponedjeljka broj jedan nakon što je Đoković poražen od Veselyja, ali to prvo mjesto nije mu predstavljalo neki pritisak te je glatko slavio.

Uspješan je bio i četvrti igrač svijeta Stefanos Tsitsipas koji je također u dva seta slavio protiv Marcosa Girona. Tsitsipas u Acapulcu ponovno izgledao dobro, oporavio se od neugodnog poraza protiv Safiulina u Marseilleu i došao je do polufinala.

U polufinalu je i Rafael Nadal koji je eliminirao Tommyja Paula. Nadal je slavio sa 6:0, 7:6, prvim setom je projurio, ali u drugom je Paul pružao bolji otpor. Amerikanac je u drugom setu tri puta imao break prednosti, ali Nadal se svaki put vratio i onda slavio u tie-breaku.

U polufinalu nas čeka prava poslastica, novi prvi igrač svijeta Medvjedev igrat će protiv Nadala.

Tsitsipasov protivnik bit će Britanac Cameron Norrie koji je ujedno bio i najuvjerljiviji u četvrtfinalu. On je pregazio Petera Gojowczyka sa 6:1, 6:0 iskoristivši glupost Alexandera Zvereva koji bi vjerojatno došao preko Gojowczyka do dvoboja protiv Norrieja u četvrtfinalu.

ATP Acapulco, četvrtfinale:
Danil Medvjedev (Rusija, 1) - Yoshihito Nishioka (Japan) 6:2, 6:3
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 3) - Marcos Giron (SAD) 6:3, 6:4
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Tommy Paul (SAD) 6:0, 7:6(5)
Cameron Norrie (Velika Britanija, 6) - Peter Gojowczyk (Njemačka) 6:1, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!