Košarka

Dobar nastup Bogdanovića i važna trica u pobjedi Jazza protiv Dallasa

Branimir Korać • subota, 26.02.2022.
Dobar nastup Bogdanovića i važna trica u pobjedi Jazza protiv Dallasa

U prvom nastupu nakon All-Star pauze Utah Jazz slavio je protiv Dallas Mavericksa sa 114:109. U zanimljivom dvoboju dobar je bio i Bojan Bogdanović...

U danu u kojem je hrvatska košarka zaradila novu šamarčinu, Bojan Bogdanović na drugom kraju svijeta igrao je još jednu dobru utakmicu protiv snažnih Dallas Mavericksa te je pomogao Utah Jazzu da dođe do nove pobjede.

Prva utakmica nakon All-Star pauze i vrlo dobar nastup Bogdanovića koji je bio drugi strijelac svoje momčadi. Trica nije ulazila, šutirao je za tri samo 2/8, ali za dva je šutirao 5/7 te 2/2 s linije slobodnih bacanja za 18 poena čemu je dodao i dva skoka.

Jazz je odradio vrlo dobru utakmicu, posebno u drugom poluvremenu gdje je Utah preuzeo kontrolu nad susretom.

Na početku drugog dijela Dallas je još uvijek imao visoku prednost, Dončić je ubacio za 69:60, ali tu se Jazz počeo približavati i tricom Danuela Housea dvije i pol minute prije kraja četvrtine preuzeo je vodstvo 85:84.

Na početku zadnje dionice gosti rade seriju 10:0 i vraćaju vodstvo. Do kraja se vodila velika bitka, a važnu tri za vodstvo Jazza 110:107 ubacio je minutu i pol prije kraja Bogdanović.

Kada je 11 sekundi prije kraja Rudy Gobert povisio na plus pet, priči je bio kraj i Jazz je odnio pobjedu,.

Donovan Mitchell predvodio je domaćina s 33 poena i tricom 7/12, Mike Conley je dodao 15 poena i šest skokova, a Rudy Gobert 14 poena i 17 skokova. Kod poraženih Dončić je završio s 23 poena i 11 asistencija, Dwight Powell dodao je 22 poena i sedam skokova, a Spencer Dinwiddie 20 poena.

Clippersi su porazili Lakerse i tijesnom dvoboju sa 105:102, a Ivica Zubac za 18 minuta upisao je šest poena i sedam skokova uz šut 3/7.

Klupa Clippersa odradila je veliki posao s četvoricom dvoznamenkastih, a Terance Mann s 19 poena i deset skokova predvodio je Clipperse.

LeBron James predvodio je Lakerse s 21 poenom i 11 skokova.

NBA:
Utah Jazz - Dallas Mavericks 114:109
LA Lakers - LA Clippers 102:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!