Nogomet

Agnelli danas predstavlja novi nacrt Superlige, Čeferin: 'Prvo im je izlika bila pandemija, a sad rat'

Matej Kačan • četvrtak, 03.03.2022.
Agnelli danas predstavlja novi nacrt Superlige, Čeferin: 'Prvo im je izlika bila pandemija, a sad rat'

Opet bi moglo postati jako vruće u europskom nogometu jer s Business od Footbal Summita stižu vijesti da se predstavlja novi nacrt Superlige...

Trenutno se održava Business of Football Summit, a na ovom skupu najvećih lica u nogometu moglo bi uskoro postati jako užareno jer stižu navodi da se predstavlja nova ideja Superlige.

Nju bi trebao predstaviti direktor Juventusa Andrea Agnelli koji je s Florentinom Perezom od travnja 2021. i propasti prvotne ideje radio na novom nacrtu. Uz Juventus i Real, službeno je u Superligi ostala i Barcelona.

Novi nacrt trebao bi imati promocije i ispadanja, Superliga ne bi bila kompletno zatvorena, već bi se novi format Lige prvaka iskoristio kao vid kvalifikacija. 24 momčadi direktno bi ulazilo u Superligu svake sezone, a osam kroz kvalifikacijski proces.

No, do službenog iznošenja ostaje nejasno kako se sve zamislilo, ali detalje bi mogli saznati već u četvrtak.

Na summitu je i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin koji je reagirao na navode i praktički potvrdio da se nešto sprema. Slovenac je u svom stavu jasan:

"To su gluposti. Jedan od osnivača Superlige me nazvao da se ispriča, a sad to rade opet. Klubovi slobodno mogu organizirati svoje natjecanje, ali ne očekujte onda da ćete se natjecati u Uefinim. Prvo su kao izliku koristili pandemiju, sad koriste rat", rekao je Čeferin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!