Zimski sportovi

Stefan Kraft odnio pobjedu u Lillehammeru, Raw Air seli u Oslo

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.03.2022.
Stefan Kraft odnio pobjedu u Lillehammeru, Raw Air seli u Oslo

Austrijski skakač na skijama Stefan Kraft pobjednik je prvog natjecanja norveške Raw Air turneje, koja se boduje i za Svjetski kup, održanog u četvrtak u Lillehammeru.

Kraft je pobijedio skokovima od 135 i 137 metara koji su mi donijeli 294.1 bod. Austrijanac je nakon prve serije bio na drugom mjestu, a prvoplasirani Japanac Ryoyu Kobayashi je na kraju završio kao drugi, jer je u drugoj seriji imao 2.5 m kraći skok od Austrijanca pa je za njim zaostao za 5.1 bodova.

Treći nakon prve serije, a i na kraju natjecanja bio je Nijemac Karl Geiger skokovima od 135 i 134.5 m, koji je za pobjednikom zaostao za 7.9 bodova.

Najduži skok natjecanja izveo je Austrijanac Jan Hoerl koji je u drugoj seriji doskočio na 142.5 metara, ali mu to nije donijelo pomak sa petog mjesta koje je osvojio sa zaostatkom od 16.4 bodova za pobjednikom. Ispred njega je ostao i Norvežanin Halvor Egner Granerud koji je za Kraftom zaostao za 14.5 bodova.

Za ukupni redoslijed turneje Raw Air zbrajaju se i rezultati kvalifikacija u kojima je u srijedu najbolji bio Norvežanin Johann Andre Forfang, ali je u prvoj seriji bio tek 43. i nije izborio nastup u drugoj, tako da je vodeću poziciju na turneji preuzeo Kraft koji je u kvalifikacijama bio drugi.

U Svjetskom kupu je Ryoyu Kobayashi još malo povećao prednost pred drugoplasiranim Geigerom, a ona sada iznosi 63 boda.

Skakači sada sele u Oslo, gdje će biti održana preostala dva natjecanja Raw Air turneje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!