Košarka

Hines donio pobjedu Armaniju, Olympiakos slavio u Münchenu

Branimir Korać • subota, 05.03.2022.
Hines donio pobjedu Armaniju, Olympiakos slavio u Münchenu
Foto: Pixsell

U dva susreta 28. kola Eurolige odigrana u petak pobjede su odnijeli gostiju. Olympiakos i Armani uspješno su odradili gostovanja...

Olympiakos je stigao do četvrte uzastopne pobjede i nastavio je utrku za jednu od prve četiri pozicije. Slavio je u gostima kod Bayerna 98:88 iako je tijekom prvog poluvremena zaostajao i deset poena.

Drugo poluvrijeme bilo je ključno, tu je Olympiakos izgledao dosta bolje, proradila je obrana, napad je bio na visokoj razini i gosti su došli do preokreta.

Predvodili su ih Tyler Dorsey s 25 poena i Aleksandar Vezenkov sa 17 poena i pet skokova. Kod domaćina Augustine Rubit ubacio je 18 poena uz pet skokova, a Vladimir Lučić 15 poena uz osam skokova. Leon Radošević za 13 minuta ubacio je četiri poena.

Dramatično je bilo u Ateni gdje je Panathinaikos upisao novi poraz. Ovaj put je izgubio kod kuće od Armanija 76:75.

25 sekundi prije kraja Nemanja Nedović ukrao je loptu i položio za 75:75 da bi na drugoj strani na isteku napada tricu promašio Sergio Rodriguez, ali skok u napadu uhvatio je Kyle Hines. Howard Sant-Roos napravio je prekršaj i Hines u zadnjoj sekundi ubacuje jedno bacanje za pobjedu.

Kod pobjednika Malcolm Delaney upisao je 15 poena i šest skokova, a Kyle Hines 13 poena i deset skokova. Kod poraženih Nemanja Nedović ubilježio je 19 poena i pet asistencija, a Georgios Papagiannis 11 poena i sedam skokova.

Euroliga, 28. kolo:
Bayern - Olympiakos 88:98
Panathinaikos - Armani Milano 75:76

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!