Zimski sportovi

Hrvatski juniori na SP-u u brzom klizanju na kratkim stazama popravljali osobne rekorde

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.03.2022.
Hrvatski juniori na SP-u u brzom klizanju na kratkim stazama popravljali osobne rekorde

Poljski Gdanjsk proteklog je vikenda bio domaćin Svjetskom juniorskom prvenstvu u brzom klizanju na kratke staze koje je okupilo 100 klizačica i klizača...

Nakon dvogodišnje pauze ponajbolji svjetski juniori dobili su priliku odmjeriti snage i pokazati što nas očekuje sljedećih sezona.

Kao predstavnici Hrvatske u Poljsku su otputovali Nika Koprivnjak, Patricia Smogar, Jan Kovačić i Martin Prantl. Zbog problema s PCR testom Martin je nažalost morao odustati od natjecanja. Najbolji plasman ostvario je Jan osvajanjem 33. mjesta u disciplini 500m, dok su svoj prvi nastup na svjetskom prvenstvu Patricia i Nika obilježile osobnim rekordima i osvojenim 37. (Patricia) i 40. (Nika) mjestima u disciplinama 500 i 1500m.

U muškoj konkurenciji Južna Koreja je nadmoćno osvojila sve tri medalje u disciplinama 1000 i 1500m, dok su Nizozemska (zlato na 500m) i Italija (zlato u štafeti) uspjele izboriti medalje i za europske predstavnike. U konkurenciji juniorki Kanađanka Florence Brunelle osvojila je čak tri zlata (pojedinačno 500 i 1000m, te kao članica ženske štafete).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!