Kup Hrvatske, Polufinale, 09.03.2022, 18:00 h, Rujevica
Suci: Duje Strukan, Hrvoje Radić, Alen Jakšić
Rijeka
Rijeka
Anton Krešić 20'
Josip Drmić 77'
Mihail Merkulov 118'
3:2(1:1, 2:2) Osijek
Mijo Caktaš 42'
Antonio Mance 90'+1'
Osijek

Rijetko korišteni Rus odveo Rijeku u finale SuperSport Hrvatskog kupa!

Branimir Korać • srijeda, 09.03.2022.
Rijetko korišteni Rus odveo Rijeku u finale SuperSport Hrvatskog kupa!
Foto: Pixsell

Rijeka je u finalu SuperSport Hrvatskog kupa! Golom Merkulova u 118. minuti svladala je Osijek s 3:2 i tako nakon prave drame izborila mjesto u finalu!

Kakvo polufinale Kupa! Rijeka i Osijek nisu razočarali, odigrali su čvrsto i borbeno, baš onako kako se od njih i očekivalo, a na kraju golovi su padali u 91., 118. minuti što dovoljno govori koliko je drame i tobogana emocija donio ovaj dvoboj.

Nisu odmah krenuli i jedni i drugi s cijelim arsenalom oružja. U početku se igralo nešto opreznije, nitko nije htio primiti gol.

Prva prava prilika na susretu donijela je pogodak. U 20. minuti iz kornera je nabacio Gnezda Čerin, Lončar je bio neoprezan i pobjegao mu je Krešić koji je najviši u skoku i glavom od vratnice šalje loptu u mrežu.

Osijek se vratio u utakmicu u završnici prvog dijela iz vrlo lijepe akcije. Žaper je dao loptu na lijevu stranu za Leovca koji odmah šalje nisko dodavanje pred gol gdje natrčava Caktaš i zabija za 1:1.

U drugom dijelu Osijek je odmah imao sjajnu priliku kada je Caktaš iskosa došao pred Labrovića, ali on brani njegov pokušaj.

Kako je susret odmicao, tako je bilo sve borbenije, u pojedinim trenucima su i tenzije bile povišenije, ali bez nekih prljavština i incidenata.

U 77. minuti Rijeka je došla do pogotka za novo vodstvo. Izgubili su Osječani loptu u iznošenju, do nje je došao Murić koji fantastično proigrava Pavičića, on puca sa 6-7 metara iskosa, Ivušić odbija, ali samo do Drmića koji je sam na drugoj vratnici i zabija za 2:1.

Murić je ubrzo imao sjajnu priliku za rješavanje pitanja pobjednika, ali nije pogodio i Osijek se vratio u 91. minuti. Dugačka lopta na Miereza koji je glavom spušta prema Manceu, on ulazi u 16 metara i pogađa za 2:2. Spasio je Osijek u 95. minuti u Puli, donio pobjedu protiv Dinama i sada izjednačio u 91. u polufinalu Kupa.

U prvom produžetku sjajne prilike imali su Abass i Velkovski na jednoj strani te Fućak na drugoj, ali pogodaka nije bilo.

I sve do 118. minute nije bilo promjene, a onda je nakon dosta odbijanja lopta došla do Mihaila Merkulova koji ulazi u 16 metara i zabija za 3:2 i veliko slavlje na Rujevici.

Rijeka je u finalu gdje će igrati protiv Hajduka na Poljudu.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!