Zimski sportovi

Fillon Maillet novom pobjedom osigurao Mali kristalni globus u sprintu

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 10.03.2022.
Fillon Maillet novom pobjedom osigurao Mali kristalni globus u sprintu

Vodeći biatlonac u Svjetskom kupu Francuz Quentin Fillon Maillet ostvario je novu pobjedu slavljem u sprintu (10 km) koji je u četvrtak održan u estonskom Otepaeaeu.

U idealnim uvjetima za natjecanje, za pobjedu je bilo potrebno biti brz u trkačkom dijelu i precizan u pucačkom, jer je među desetoricom najboljih samo Nijemac Erik Lesser imao jedan promašaj na dva gađanja.

Fillon Maillet je za svoju 17. pojedinačnu pobjedu u utrkama Svjetskog kupa, a osmu ove sezone, dionicu od 10 km prošao za 22 minute i 27.4 sekundi te je drugoplasiranog Norvežanina Sturlu Holma Laegreida nadmašio za 7.2 sekundi. Treći je bio Nijemac Benedikt Doll sa zaostatkom od 11.1 sekundi.

Ovom pobjedom je Fillon Maillet osigurao Mali kristalni globus u sprintu, a četiri utrke prije kraja ima i više od 200 bodova prednosti u ukupnom redoslijedu te je gotovo i matematički budući osvajač Velikog kristalnog globusa.

U Estoniji je za dva dana na rasporedu i utrka na 15 km sa zajedničkim startom u kojoj će dvostruki osvajač zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu ponovno biti u ulozi glavnog favorita za pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!