Rukomet

Odluka o tituli, Lokomotiva čeka Podravku: 'Vjerujemo da ćemo u subotu dobiti prvakinje'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 11.03.2022.
Odluka o tituli, Lokomotiva čeka Podravku: 'Vjerujemo da ćemo u subotu dobiti prvakinje'

Veliki dvoboj u dvojci Doma sportova na rasporedu je u subotu kada Podravka gostuje kod Lokomotive. Pobjeda Lokomotive ujedno je i potvrda naslova prvakinja za Lokosice...

U subotu u 18 sati u dvorani 2 Doma sportova u Zagrebu, rukometašice Lokomotive i Podravke igraju utakmicu 17. kola 1. HRL žene koja bi mogla odlučiti utrku za naslov prvakinja Hrvatske.

Dora Kalaus, kapetanica Lokomotive, naglašava važnost ove utakmice.

"Ovo nam je najvažnije utakmica sezone, a priprema za utakmicu je, kao cijela ove sezona, nekako neobična. Prvi put smo se skupile nakon brojnih ozljeda, priključile su nam se Stela Posavec i Ivana Dežić. I inače bi ta priprema bila taktički jaka i teška, a sada je to sve na višoj razini jer sada imamo dvije jednake postave s mogućnostima izmjene, pa će nam ove pripreme uoči Podravke jako dobro doći. Vjerujem da ćemo nakon meča u subotu znati tko su prvakinje Hrvatske. Ako uđemo 100 posto u meč kao što smo ušle u Koprivnici, nije uopće upitno hoćemo li to znati."

Kalaus će od sljedeće sezone nositi dres Podravke.

"Ova sezona, što se tiče ozljeda, nije bila ni prema kome nježna, no mislim da je ekipa Podravke tu pretrpjela najviše od svih. Njima se ekipa potpuno promijenila od prve utakmice, dok smo se mi pojačale i mislim da smo na svakoj poziciji pokrivene s barem po dvije igračice. Neću, naravno, imati 'milosti' prema mojoj budućoj ekipi. Ove sezone sam još uvijek igračica Lokomotive, nikad nisam osvojila dvostruku krunu i tome se veselim ove godine."

Trener Lokosica Nenad Šoštarić podsjeća kako je bilo dosta promjena od početka sezone i onog prvog međusobnog dvoboja.

"Od naše prošle utakmice s Podravkom dogodilo se puno toga. One su imale velikih promjena u igračkom kadru, otišlo im je dosta strankinja. One su uistinu početkom sezone djelovale jako moćno i jako dobro. Mi smo onda bili u početku stvaranja ekipe, sad više nismo. Odigrali smo i međunarodne utakmice, iako ne s onim igračicama u sastavu s kojima smo to željeli odigrati. Puno ih se ozlijedilo, završilo na operaciji – Stela Posavec, Ivana Dežić, Ines Lisjak… Dobile su tako šansu neke druge igračice da tu steknu nemjerljivo iskustvo i da se izgrade. U ovoj situaciji kada, praktički, igraju hrvatske igračice protiv hrvatskih igračica ja uvijek tvrdim da Lokomotiva može sa svima igrati. Podravka ima prednost utoliko što imaju više međunarodnog iskustva. Tih 14 utakmica Lige prvakinja, bez obzira na rezultat, su strašno iskustvo."

Bez obzira na sve, Šoštarić je uvjeren u dobar nastup svojih igračica.

"Mislim da u ovoj utakmici favorita nema, ali mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da igramo najbolje što možemo i pobijedimo. Podravka ima odlične, vrhunske, igračice – Milosavljević, Dumanska, Tucaković, Mugoša, Turk, Stelmakh… Mi smo mlađa ekipa koja ima potencijal i koja je ove godine izrastala. Ja se nadam i ja bih jako htio da već u subotu dobijemo nove prvakinje Hrvatske. Ne treba ništa govoriti unaprijed, ali ja vjerujem u cure i vjerujem u ono što radimo i vjerujem u svu onu muku koju prolazimo zajedno. Vjerujem da ćemo odigrati jako dobru utakmicu, a onda očekujem pobjedu."

Foto: RK Lokomotiva/Ivan Santro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!