Košarka

Jakša Vulić za Sportnet: 'S psihološkog aspekta Liga 6 je poprilično lagana za nas'

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.03.2022.
Jakša Vulić za Sportnet: 'S psihološkog aspekta Liga 6 je poprilično lagana za nas'
Foto: Pixsell

Riješena je i zadnja nedoumica oko sudionika Lige 6, Zabok je u zadnjem susretu slavio protiv Sonik Puntamike, Škrljevo je poraženo od Cedevite Junior i Zabočani su završili u gornjem domu...

Košarkaški Zaboka uhvatili su šesto mjesto i plasirali su se među šest najboljih hrvatskih ekipa ove sezone. Za mjesto u Ligi 6 morali su u zadnjem kolu svladati kod kuće Sonik Puntamiku mi u tome su uspjeli.

Jakša Vulić može biti zadovoljan, prvotni cilj bio je bezbolno osigurati ostanak u ligi, a plasman u Ligu 6 lijep je bonus.

"U toj zadnjoj utakmici za nas je bio dosta velik ulog, a situacija je bila kompliciranija jer je Sonik u teškoj situaciji i svi su unaprijed ubilježili nam pobjedu. Samo se čekalo da odigramo i da glatko slavimo. No nije bilo jednostavno, iako smo imali i lijepu prednost tijekom susreta, no Sonik predvođen iskusnima Palčićem, Marićem nije se predavao i držali su se na dohvatljivom zaostatku. Ipak dobili smo i to je ono najbitnije. Nije to bilo naše najbolje izdanje, ali ostvarili smo željeno te se pokazalo da nam je ta pobjeda osigurala Ligu 6", kaže nam trener Zabočana.

Cedevita Junior pomogla je u zadnja dva kola s dvije pobjede protiv Škrljeva. Da Zagrepčani nisu dobili obje utakmice, Zaboku bi malo značila ta pobjeda u zadnjem kolu.

"Nismo gubili nadu iako smo bili više fokusirani na naše utakmice nego na ono što Škrljevo radi. Imali smo to gostovanje u Dubravi što je bila teška utakmica, a nakon što smo tu upisali pobjedu, otvorila se realna mogućnost da dohvatimo to šesto mjesto. Na kraju se sve rasplelo na najbolji mogući način za nas, ostanak u ligi je osiguran i iako se kroz sezonu činilo da ćemo se boriti za sedmo ili osmo mjesto, uz naše vrijedne pobjede u gostima, dohvatili smo Ligu 6."

Pomoglo je i to što je Škrljevo u završnici sezone imalo i dosta teži raspored pa iako se po omjeru činilo da je bliže Ligi 6, realno i nije bilo tako.

"Istina je da je Škrljevo u završnici imalo teži raspored, ali mi smo imali 2-0 s njim u međusobnom omjeru i njima je trebala pobjeda više u odnosu na nas. U svemu tome pokazalo se kako je svaka pobjeda bila jako bitna pa tako i ta u Osijeku gdje smo uoči odlaska na put uopće bili pod upitnikom hoće li se utakmica igrati zbog koronavirusa. Postalo je jasno i da ne možemo računati na Garretta zbog bolesti i povratka u SAD, ali iako smo imali velikih problema, skupili smo se i odigrali kvalitetno i pobijedili."

Ulazak u Ligu 6 Zaboku puno znači, igrat će u društvu objektivno jačih Cibone, Zadra, Splita, Cedevite Junior i Gorice, igrat će bez pritiska i vrebati iznenađenje.

"S psihološkog aspekta to je poprilično lagana liga za nas, ali zato izuzetno zahtjevna s taktičkog i tehničkog aspekta. Protivnici će nam redom biti višeg ranga i kvalitete i pred nama je niz teških utakmica. U svaku ulazimo kao autsajderi, a na nama je da pronađemo dodatni motiv i osjetimo što znači igrati protiv momčadi te kvalitete."

FOTO: Šime Zelić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!