Tenis

Nadal kroz tie-breakove do prolaza, Kecmanović iznenadio i Berrettinija

Branimir Korać • četvrtak, 17.03.2022.
Nadal kroz tie-breakove do prolaza, Kecmanović iznenadio i Berrettinija

Odigrana su prva četiri susreta osmine finala Indian Wellsa, u središtu pozornosti bio je Rafael Nadal koji je izborio četvrtfinale...

Meč s jednim breakom odigrali su Grigor Dimitrov i John Isner. Bugarin je na kraju slavio u dva seta i tako stigao do četvrtfinala. I Isner i Dimitrov pamte bolja razdoblja u karijeri stoga im je ovdje bila bitna pobjeda jer nije mala stvar doći do četvrtfinala Indian Wellsa. Na kraju je ipak Dimitrov bio taj.

Najbolji turnir u karijeri igra Miomir Kecmanović. Nekako ove godine ti sjajni tjedni počinju pobjedama protiv Marina Čilića, pa je tako Jiri Vesely u Dohi bio fantastičan, a svladao je u ranoj fazi Čilića dok je sada ista situacija i s Kecmanovićem. Prošao je u četvrtfinale pobjedom protiv šestog nositelja Mattea Berrettinija.

Dramatičan meč odigrali su Taylor Fritz i Alex De Minaur. Fritz je odnio pobjedu u tri seta, slavio je sa 7:5 u tie-breaku trećeg seta. Jedini mini break u trećem setu stigao je kod 6:5 na servisu De Minaura za ostanak u meču.

Veliku bitku vodio je Rafael Nadal s Reillyjem Opelkom. Nadal je slavio u dva tie-breaka nakon dva sata i 15 minuta igre. U drugom setu je Opelka imao break prednosti, ali kod 4:3 Nadal se vratio i iskontrolirao meč do samog kraja.

Indian Wells, osmina finala:
Grigor Dimitrov (Bugarska, 33) - John Isner (SAD, 23) 6:3, 7:6(6) Miomir Kecmanović (Srbija) - Matteo Berrettini (Italija, 6) 6:3, 6:7(5), 6:4
Taylor Fritz (SAD, 20) - Alex De Minaur (Australija, 29) 3:6, 6:4, 7:6(5)
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Reilly Opelka (SAD, 17) 7:6(3), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!