Automoto

Sergio Perez: 'Vozači zaraženi koronavirusom trebali bi dobiti dozvolu za nastup'

Branimir Korać • petak, 18.03.2022.
Sergio Perez: 'Vozači zaraženi koronavirusom trebali bi dobiti dozvolu za nastup'

Kako je počelo, koronavirus će i u novoj sezoni stvarati probleme. Sebastian Vettel neće moći nastupiti u Bahreinu te će ga zamijeniti Nico Hulkenberg...

Nova sezona Formule 1 počinje u Bahreinu, a na startu neće biti Sebastiana Vettela koji je bio pozitivan na testiranju na koronavirus, ali niti Daniela Ricciarda koji je također nekoliko dana ranije bio pozitivan. Sergio Perez smatra kako bi se trebao dopustiti nastup vozačima koji imaju blage simptome zaraze.

"Trebali bi raspraviti može li se dopustiti nastup vozačima s blagim simptomima zaraze. Vozači to mogu procijeniti i mislim da bi trebalo o tome raspravljati. Žao mi je Seba i Daniela, to se može svakome dogoditi."

Carlos Sainz priznaje kako mu je teško ostati discipliniran sada kada su mjere popustile u dosta zemalja.

"Neću lagati, zamorno je i teško je dvije godine raditi iste stvari. Na neke stvari sam se naviknuo, a s nekima se još uvijek borim, poput toga da moram nositi masku cijelo vrijeme. Samo se nadam da ćemo se moći vratiti u normalu što je prije moguće, mislim da se moramo malo pomaknuti i nastaviti sa životom. Stvarno je teško ostati discipliniran kao što smo uvijek bili."

Charles Leclerc nešto je oprezniji i očito discipliniraniji.

"Koliko god se stvari polako vraćale u normalu, još uvijek moramo biti oprezni jer Covid nije nestao, a ako imate Covid, ne možete se utrkivati, tako da je to vrlo skupo. Stoga i dalje moramo biti vrlo oprezni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!