Zimski sportovi

Zubčić 13. nakon prve vožnje slaloma, Kristoffersen i Braathen u borbi za Mali globus

Matej Kačan • nedjelja, 20.03.2022.
Zubčić 13. nakon prve vožnje slaloma, Kristoffersen i Braathen u borbi za Mali globus

Norvežani Lucas Braathen i Henrik Kristoffersen bore se za Mali kristalni globus u slalomu u završnici sezone, a drugu vožnju izborio je i Filip Zubčić...

Posljednja muška utrka sezone u Svjetskom kupu vozi se u slalomu na završnici u Courchevelu, a i ovdje u posljednjoj utrci imamo veliku borbu za Malai kristalni globus.

U igri su prije utrke bila četvorica s Henrikom Kristoffersenom i Lucasom Braathenom kao izraženim favoritima, ali uz šanse za Linusa Strassera i Daniela Yulea.

No, čini se da ćemo u drugoj vožnji imati norveški dvoboj jer Yule je odustao i izgubio šanse, a Strasser je tek osmi s 84 stotinke zaostatka za vodećim Braathenom koji je vožnju odradio za 43.69 sekundi.

Drugi je Kristoffersen s pet stotinki zaostatka i čeka nas veliki dvoboj u drugoj vožnji, ali ako ovako ostane, Kristoffersen će ponijeti ukupnu pobjedu u slalomu jer Braathenu za preskakanje sunarodnjaka treba čak 48 bodova više.

Trećeplasirani nakon prve vožnje je još jedan Norvežanin Atle Lie McGrath, dok je drugu vožnju 13. mjestom sa sekundom i 21 stotinkom zaostatka izborio i Filip Zubčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!