Nogomet

Olmo u 90. minuti srušio Albaniju, Eriksenov povratak iz snova i gol iz prvog dodira

Branimir Korać • subota, 26.03.2022.
Olmo u 90. minuti srušio Albaniju, Eriksenov povratak iz snova i gol iz prvog dodira

Vrlo zanimljiv večernji program u prijateljskim susretima, Albanija je bila nadomak remija sa Španjolskom, ali Dani Olmo zabio je za pobjedu, a u Amsterdamu se u dres reprezentacije vratio Christian Eriksen i zabio iz prvog kontakta s loptom...

Albanci su odigrali vrlo hrabru utakmicu u Cornelli protiv Barcelone i malo je nedostajalo da neporaženi napuste stadion.

Držali su nulu sve do 75. minute kada je Ferran Torres pobjegao i zabio za vodstvo, ali Albanci se nisu predali. Bivši napadač Lokomotive Myrto Uzuni u 86. minuti poravnava i vraća Albance u utakmicu.

Kada se činilo da će susret završiti remijem, u 90. minuti Dani Olmo krasnim udarcem s 15 metara u suprotne rašlje zabija za pobjedu Španjolske 2:1.

Nizozemci su u Amsterdamu odigrali vrlo dobru utakmicu protiv Danske i upisali su pobjedu 4:2, ali susret je obilježio povratak Christiana Eriksena u reprezentaciju, devet mjeseci nakon srčanog udara kojeg je doživio tijekom prvog nastupa na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Eriksen je ušao u igru na početku drugog poluvremena i iz prvog dodira s loptom došao je do pogotka. Odličnom povratnom loptom pronašao ga je Skov Olsen, a Eriksen s desetak metara krasno pogodio iz prve.

Eriksen je odigrao dobro poluvrijeme, imao je još jedan fantastičan pokušaj kada je snažno opalio s ruba kaznenog prostora, vratar je već bio svladan, ali vratnica je zaustavila taj pokušaj.

Pobjedu Nizozemcima donijeli su s dva gola Steven Bergwijn te s po jednim Nathan Ake i Memphis Depay. Osim Eriksena, strijelac za Dansku bio je i Jannik Vestergaard.

Njemačka je u Sinsheimu ugostila Izrael i slavila je s 2:0 na Chelseajev pogon, zabili su Kai Havertz i Timo Werner.

Prijateljske utakmice:
Španjolska - Albanija 2:1
Nizozemska - Danska 4:2
Njemačka - Izrael 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!