Nogomet

Ništa od novog makedonskog čuda, Portugal ide na Svjetsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • utorak, 29.03.2022.
Ništa od novog makedonskog čuda, Portugal ide na Svjetsko prvenstvo

Portugal i Poljska još dva su sudionika Svjetskog prvenstva. Portugalci su bili bolji od Sjeverne Makedonije dok je Poljska eliminirala Švedsku...

Nakon čuda u Palermu, novo na Dragau nije se dogodilo. Portugal je bio oprezniji i upisao je pobjedu protiv Sjeverne Makedonije u susretu u kojem je ipak bio bolji protivnik.

Krvnik Makedonaca bio je Bruno Fernandes koji je postigao oba pogotka i Portugalci za razliku od Talijana nisu toliko promašivali.

Poveli su Portugalci u 32. minuti nakon lošeg dodavanja Stefana Ristovskog koji je s desnog boka na centru dao dugačku i sporu loptu u sredinu, presjekao ju je Bruno Fernandes i nakon duplog pasa s Ronaldom poslao je u mrežu.

Sredinom drugog dijela Makedonci gube loptu pred kaznenim prostorom, uslijedila je brza kontra Portugala i sjajna lopta Dioga Jote iza leđa obrane za utrčalog Fernandesa koji iz prve sjajnim udarcem zabija za 2:0.

Ristovskii, Ademi i Velkovski odigrali su svih 90 minuta.

Identičnih 2:0 bilo je i u Chorzowu gdje je Švedska ipak bila opasniji protivnik nego Makedonci, međutim lopta nije htjela u mrežu.

Nakon prvih 45 minuta bez pogodaka, dosta brzo u drugom poluvremenu Poljska je stigla do vodstva. Prilično neoprezno je Karlstrom ušao u Krychowiaka i skrivio kazneni udarac koji u pogodak pretvara Robert Lewandowski.

U 72. minuti priči je bio kraj, pobjegao je gostujućoj obrani Zielinski i mirno zabio za konačnih 2:0.

Dodatne kvalifikacije:
Portugal - Sjeverna Makedonija 2:0
Poljska - Švedska 2:0

SP 2022., dodatne kvalifikacije

finale

Portugal2:0Sjeverna Makedonija
Poljska2:0Švedska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SP 2022., dodatne kvalifikacije

finale

Portugal2:0Sjeverna Makedonija
Poljska2:0Švedska

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!