Nogomet

Dalić: 'Uglavnom smo zadovoljni, ne možeš na Svjetskom prvenstvu očekivati laganu skupinu'

Mihaela Bradovski • petak, 01.04.2022.
Dalić: 'Uglavnom smo zadovoljni, ne možeš na Svjetskom prvenstvu očekivati laganu skupinu'
Foto: FaH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije bio nezadovoljan ždrijebom skupine Svjetskog prvenstva. Ide korak po korak i primarni cilj je prolazak skupine...

Prva reakcija izbornika nakon ždrijeba Svjetskog prvenstva bila je očekivana. Hrvatska je mogla proći bolje, ali i puno lošije.

"Uglavnom smo zadovoljni, ne možeš očekivati laganu skupinu na Svjetskom prvenstvu. Dobili smo Belgiju koja je bila dugo prva na Fifinoj ljestvici. Kanada je dobila Ameriku i Meksiko u kvalifikacijama i napreduje. S druge strane Maroko vodi veliki trener Vahid Halilhodžić, ali mi smo spremni, znamo što nam je cilj i možemo ići na pobjedu u svakoj utakmici."

Otvaranje je protiv Maroka, pa slijedi Kanada i tek na kraju Belgija.

"Ako pogledamo ždrijeb, imamo dobar put. Znamo što nam je činiti. Ne smijemo nikoga podcijeniti, ići korak po korak i ostvariti svoj cilj. Vjerujem u reprezentaciju i da možemo ostvariti zacrtano."

Dobro je poznato koga Dalić nije htio. "Nisam htio Francusku, puno igramo s njima u zadnje vrijeme, a drugo je bilo po željama. Spremni smo za ono što nas čeka, ne možemo biti nezadovoljni."

Hrvatska je provela tjedan dana u Doghi i vidjela što otprilike može očekivati.

"Proveli smo lijepih 7-8 dana, odigrali dvije dobre utakmice, nama je cilj bio da se upoznamo s uvjetima i vremenom. Napravili smo dobre stvari i sada nam slijedi Liga nacija te pripreme za SP."

Isprobavao se sustav 3-5-2 koji je jedna od opcija za budućnost.

"Rekli smo da ćemo probati, sigurno ćemo to još probati i u Ligi nacija. Nama je najbitnije da svi budu zdravi i spremni za SP. Zaista vjerujem u našu reprezentaciju."

Ciljevi na SP-u?

"Bit ćemo kao uvijek skromni, idemo korak po korak, osnovno je proći grupu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!