Nogomet

Nexe slavio i u Bitoli i izborio četvrtfinale EHF Europske lige!

Branimir Korać • utorak, 05.04.2022.
Nexe slavio i u Bitoli i izborio četvrtfinale EHF Europske lige!

Rukometaši Nexea izborili su četvrtfinale Europske lige nakon što su u obje utakmice slavili protiv Eurofarm Pelistera....

Bez obzira na punu dvoranu u Bitoli i bučne domaće navijače, rukometaši Nexea bili su bolji od domaćeg Eurofarma i u uzvratnom susretu te su izborili mjesto u četvrtfinalu Europske lige.

Prvi susret u Našicama završio je 29:26 za Nexe da bi u uzvratu Našičani slavili s 22:21 čime su više nego zasluženo izborili nastup među osam najboljih.

A nije dobro krenulo. Bilo je u prvih 15 minuta dosta nervoze kod Nexea, samo tri gola gosti su postigli u tom razdoblju dok je Eurofarm već stigao do željene razlike i vodio sa 7:3.

Međutim s vremenom se Nexe priviknuo na pritisak s tribina, počeo igrati sve bolje i do odlaska na odmor potpuno se vratio u utakmicu.

Loše je to utjecalo na domaćina koji je loše otvorio drugo poluvrijeme, Nexe je otišao na tri gola prednosti i već tu se četvrtfinale naziralo.

Održavali su Našičani tu prednost bez problema sve do zadnjih pet minuta kada Eurofarm dolazi do poravnanja, ali Melić i Jelinić bili su mirni u realizaciji i nisu dopustili preokret i neku euforiju koja bi dovela do drame u završnici.

Nexe su predvodili Mihailo Radovanović s 13 obrana i Marin Jelinić s pet golova. Kod domaćina Stipe Mandalinić zabio je šest golova.

FOTO: SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!