Nogomet

Tuchel: 'Ovo je alarmantno, s ovakvom igrom nećemo uzeti ni bod Southamptonu'

Matej Kačan • četvrtak, 07.04.2022.
Tuchel: 'Ovo je alarmantno, s ovakvom igrom nećemo uzeti ni bod Southamptonu'
Foto: EPA

Svjestan jako loše igre Chelseaja, pogotovo u prvom poluvremenu bio je Thomas Tuchel čija je ekipa nakon reprezentativne stanke povezala dvije užasne utakmice i loša rezultata...

Jako nezadovoljan igrom svoje momčadi u porazu od Real Madrida bio je Thomas Tuchel. Strateg Chelseaja smatra da s ovakvom igrom Englezi ne mogu pucati na preokret, a niti na bodove u domaćoj ligi.

"Ne, s ovakvom izvedbom nismo živi u dvomeču. Ne u ovom trenutku i moramo se opet pronaći, ne znam gdje smo od reprezentativne pauze. Ovaj put smo u četvrtfinalu s Realom ponovili drugo poluvrijeme protiv Brentforda. Pet dana, sedam primljenih golova. Ne mislim da postoji dublji razlog, ovo je alarmantno", rekao je.

Chelsea je u prvom poluvremenu bio dosta slab, uz dva pogotka Real je pogodio i gredu i sve je moglo biti mnogo gore.

"Ne možete očekivati rezultat nakon ovakve izvedbe, ne uz sve što nogomet zahtijeva. Bili smo toliko daleko od svoje razine, bilo taktički, individualno, u formaciji ili u duelima. Pokušali smo promijeniti formaciju i sami ubili utakmicu velikom greškom."

Vratar Mendy i stoper Rüdiger napravili su veliku grešku za treći Realov gol, ali Tuchel ne ističe pojedince.

"Nikad to nije do jednog igrača, odgovornost je na svima nama, uključujući i mene. Individualno smo izgubili formu i britkost. Od pauze ne izgledamo kao oni stari i nemam objašnjenje. Došli smo iz dugog niza pobjeda i bili smo kompetitivni, ali prvo poluvrijeme nije bilo dovoljno dobro, jako blago rečeno", rekao je Tuchel.

Prije uzvrata u Madridu slijedi susret sa Southamptonom, a ni za to Tuchel nije optimističan ako se ovako nastavi.

"Moramo se spremiti za subotu, a ne za Bernabeu. Ako nastavimo ovako igrati, nećemo osvojiti ni bod kod Southamptona. Za to se više brinem, moj fokus je na njima i prije svega moramo igrati sa Southamptonom. Ako ne skupimo glave i noge, ako ne ispravimo mentalitet, nećemo slaviti za vikend i dvomeč nije živ. Ako se to promijeni, onda možda i imamo šansu, ali koliko klubova u svijetu nogometa je napravilo što treba? Koliko ih slavi s tri razlike, koliko često se to događa? Možda je najbolje na ovaj način odgovoriti na to pitanje", iskren je bio Nijemac.

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!