Rukomet

Našičani rastu u svakom aspektu: 'Trenutno smo najpozitivnija sportska priča u Hrvatskoj'

Branimir Korać • subota, 09.04.2022.
Našičani rastu u svakom aspektu: 'Trenutno smo najpozitivnija sportska priča u Hrvatskoj'

Nexe je ove sezone napravio višestruki iskorak. Uspio je proći u četvrtfinale EHF-ove Europske lige, a u hrvatskom prvenstvu stigao je do pobjede protiv PPD Zagreba koji 15 godina nije znao za poraz...

Kvalitetna momčad, dobar trener, dobra atmosfera. Nexe je sve to spojio, neke stvari su se poklopile i danas izgleda jako dobro. U Europskoj ligi je eliminirao Babićev Eurofarm Pelister te došao do četvrtfinala gdje će igrati protiv jakog GOG-a.

"Zbog ovog se trenira, zbog ovog se radi i mislim da smo uživali. Po radu, analizama kako radimo i kako skromno napredujemo, mislim da smo ovo i zaslužili. Što je još zanimljivo, svaku utakmicu igramo s nekim drugim igračima, a jako veseli da kada nešto zamislim sa svojim timom to na kraju i uspije", istaknuo je Branko Tamše za HTV.

Josip Ergović stoji iza projekta Nexea i najzaslužniji je što je Nexe izrastao u respektabilan i zdrav klub.

"Rukometni klub Nexe piše rukometnu povijest i možemo reći da smo možda i najpozitivnija sportska priča u Hrvatskoj trenutno" ističe Ergović i dodaje:

"Imamo mnoge projekte, planiramo izgraditi Nexe Arenu, u planu je već za ovu godinu izgraditi rukometnu dvoranu za treninge. Imamo rukometnu školu u kojoj je oko 400 djece, puno toga je pred nama."

Pred igračima je jaki GOG s kojim neće biti nimalo jednostavno. Reprezentativac Marin Jelinić smatra kako će biti dovoljno vremena za pripremu ovog dvoboja.

"Tipičan je to skandinavski rukomet, igraju brzo, imaju dosta danskih i švedskih reprezentativaca. Imamo 20 dana za pripremu, prvu utakmicu igramo kod kuće i moramo je dočekati spremni. Nadam se prolasku na Final Four."

Iskusni Janko Kević također je optimist. Njegov povratak nakon ozljede također je plus za Našičane.

"Neće nam sigurno biti lako, ali mislim da ove sezone je očito da iz utakmice u utakmicu rastemo i da ćemo se nositi s njima jako dobro."

FOTO: SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!