Košarka

NBA povukla Dončićevu suspenziju, može nastupiti u zadnjoj utakmici sezone

Matej Kačan • nedjelja, 10.04.2022.
NBA povukla Dončićevu suspenziju, može nastupiti u zadnjoj utakmici sezone
Foto: Kristijan Komarica

Odlukom NBA lige povučena je 16. tehnička greška Luke Dončića i automatska suspenzija na jednu utakmicu pa će Slovenac igrati u zadnjoj utakmici regularne sezone...

Iako je postojala bojazan da Luka Dončić neće zbog suspenzije moći nastupiti u posljednjoj utakmici sezone u kojoj se Dallas Mavericksi bore za treće mjesto na Zapadu, sjajni Slovenac ipak će zaigrati.

Dončić je u dvoboju protiv Blazersa u petak dobio tehničku krajem prve četvrtine zbog prigovora na suđenje, a to mu je bila 16. ove sezone što automatski sa sobom povlači suspenziju na jednu utakmicu.

No, NBA je naknadnim pregledom povukla tehničku i omogućila Dončiću da se u nedjelju protiv Spursa sa svojim suigračima bori za što bolju poziciju uoči doigravanja.

Dončić je nakon utakmice rekao da je samo pitao kako nije bilo prekršaja u jednoj od situacija, ali sudac koji mu je dao tehničku je kazao kako se Slovenac nije prestajao žaliti svim sucima.

Jednu utakmicu prije kraja sezone Mavsi su četvrti na Zapadu s omjerom 51-30, dok su Golden State Warriorsi treći s pobjedom više. No, Dallas ima bolji međusobni omjer pa pobjedom u nedjelju uz poraz Warriorsa može na treće mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!