Liga prvaka, nokaut faza, Četvrtfinale - uzvrati, 13.04.2022, 21:00 h, Wanda Metropolitano
Suci: Daniel Siebert, Jan Seidel, Rafael Foltyn, Felix Zwayer
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0:0(0:0) Manchester City
Manchester City

City izborio prolaz u festivalu nervoze i kartona bez pogodaka

Matej Kačan • srijeda, 13.04.2022.
City izborio prolaz u festivalu nervoze i kartona bez pogodaka
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Cityja s ukupnih su 1:0 prošli u polufinale Lige prvaka. U nervoznoj utakmici punoj žutih kartona i naguravanja, City je u Madridu zadržao 0:0 i prošao dalje...

Atlético Madrid
Manchester City
Atlético Madrid
Manchester City
13
Jan Oblak
4
Geoffrey Kondogbia
6
Koke
(do 69')
7
Joao Felix
(do 82')
8
Antoine Greizmann
(do 69')
11
Thomas Lemar
(do 82')
12
Renan Lodi
(do 69')
14
Marcos Llorente
15
Stefan Savić
18
Felipe
23
Reinildo
Pričuvni igrači
21
Yannick Carrasco
69'
5
Rodrigo De Paul
69'
 
Angel Correa
69'
9
Luis Suarez
82'
19
Matheus Cunha
82'
Trener
Diego Simeone
31
Ederson
2
Kyle Walker
(do 73')
5
John Stones
8
Ilkay Gündogan
14
Aymeric Laporte
16
Rodri
17
Kevin De Bruyne
(do 65')
20
Bernardo Silva
(do 79')
26
Riyad Mahrez
27
Joao Cancelo
47
Phil Foden
Pričuvni igrači
7
Raheem Sterling
65'
6
Nathan Ake
73'
25
Fernandinho
79'
 
 
Trener
Josep Guardiola

Mnogo nervoze i naguravanja te kartona, a kako je susret iša kraju sve manje nogometa, to smo vidjeli u uzvratu dvomeča četvrtfinala između Atletica i Manchester Cityja u kojem su Englezi s 0:0 zadržali gol prednosti s domaćeg terena te su izborili polufinale.

Premda je Atletico krenuo nešto aktivnije, sve opasnije prilike u prvom dijelu imao je Manchester City. Uglavnom ih je završavao Ilkay Gündogan koji je u osmoj minuti pucao preko vrata, a u 30. je nakon sjajne akcije i "prebrojavanja" domaće obrane prvo pucao u stativu, a onda i u blok Atletica u najboljoj šansi na utakmici.

U prvom dijelu još smo vidjeli nešto manje opasne pokušaje Johna Stonesa iz kornera, a na drugoj strani Antoinea Greizmanna kao jedini ozbiljniji pokušaj domaćina koji je bio vrlo čvrst, ali je od nogometa prikazao jako malo.

No, kao da se to u drugom dijelu okrenulo i domaćin je napao i bivao sve opasniji do prelaska u nadoknadu, a City nije stvorio gotovo ništa osim zicera Gündogana u nadoknadi. Nakon desetak minuta mira Atletico je krenuo, prvo sjajnim udarcem Joaa Felixa koji je išao malo pokraj gola.

U 71. Rodrigo De Paul ima dobru priliku tek što je ušao, dobrom su mu akcijom to složili Felix i Llorente, ali puca kraj gola. Šest minuta kasnije Correa puca kraj gola, ali prije toga bila je jedna sumnjiva situacija u kaznenom prostoru koja nije okončana penalom.

Rastao je Atletico kako je susret išao kraju pa u 86. Cunha ima gol na dlanu nakon što mu je spustio Correa te je tukao s 11 metara, ali uz posljednji tren obrana ulazi u blok. Iz tog kornera Stefan Savić imao je uklizavanje na loptu nakon što se ispraznila crta, ali nije pogodio iz mrtvog kuta.

No, onda tu staje nogomet i kreće naguravanje. U Phila Fodena u 90. je uletio Felipe koji je već imao žuti, u sve se umiješao i Savić koji je Fodena na silu pokušao podignuti kako se ne bi trošilo vrijeme i dogodila se velika gužva i sukob. Na kraju je sve riješeno žutim kartonima za Savića i Nathana Akea, kao i crvenim za Felipea.

Nakon toga sve je manje bilo nogometa, a sve više nervoze. U šestoj od čak devet minuta nadoknade Gündogan je promašio zicer jedan na jedan za rješenje susreta, ali brani Jan Oblak, a samo minutu kasnije Ederson mora braniti sjajan pokušaj iz slobodnjaka iskosa Carrasca. Posljednju priliku za produžetak, onu zlatnu ima Correa, ali puca točno u Edersona i City je sačuvao mrežu.

City je ipak tako preživio dvomeč u kojem je ukupno bio mnogo bolji, na kraju ima tek pogodak razlike, ali i polufinale u džepu.

FOTO: EPA/BALLESTEROS

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Real Madrid2:3 *Chelsea
Bayern1:1Villarreal
Atlético Madrid0:0Manchester City
Liverpool3:3Benfica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Real Madrid2:3 *Chelsea
Bayern1:1Villarreal
Atlético Madrid0:0Manchester City
Liverpool3:3Benfica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!