Košarka

Tatum u fantastičnom otvaranju serije Celticsa i Netsa sa sirenom pogodio za pobjedu

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.04.2022.
Tatum u fantastičnom otvaranju serije Celticsa i Netsa sa sirenom pogodio za pobjedu
Foto: EPA

Nedjeljni program NBA doigravanja donio je dvije utakmice u ranijem terminu. Miami Heat je pomeo Atlantu, ali zato su sjajnu i dramatičnu utakmicu odigrali Celticsi i Netsi...

Miami Heat poveo je u seriji protiv Atlanta Hawksa s 1-0 vrlo glatkom pobjedom 115:91. Susret nije donio nikakvu neizvjesnost, Hawksi nisu bili raspoloženi i teško su parirali.

Posebno neraspoloženi bili su Trae Young i Bogdan Bogdanović koji ovako loše nisu dosad igrali. Šutirali su iz igre kombinirano 1/20 i zajedno ubacili 14 poena uz osam izgubljenih lopti. Teško Hawksi mogu ikog dobiti kada su oni u takvoj rupi.

Već do poluvremena Heat je stvorio visoku razliku i pobjegao na 20 poena viška te rutinski odrađivao posao u nastavku susreta.

"Miami je igrao na višoj razini. Razgovarali smo o tome u svlačionici, da u doigravanju dolazi do nove više razine na kojoj moraš biti. To su nam pokazati i ako želimo biti ravnopravni, moramo i mi na nju doći", rekao je Nate McMillan.

Sjajnu utakmicu odigrao je Duncan Robinson s 27 poena (1/1 za dva, 8/9 za tri, 1/1 slobodna), a Jimmy Butler dodao je 21 poen i šest skokova. Kod poraženih Danilo Gallinari ubacio je 17 poena uz pet skokova, a De'Andre Hunter dodao je 14 poena.

I dok ta prva utakmica nije ponudila neka uzbuđenja, zato je dvoboj između Bostona i Brooklyna bio očekivano dramatičan. Odlučio ga je Jayson Tatum polaganjem sa zvukom sirene za pobjedu 115:114.

Međutim, kako su slavili Celticsi, mogli su i Netsi iako su tijekom susreta bili u rupi i s dvoznamenkastim minusom ušli u zadnju dionicu.

Tu je stvari u svoje ruke preuzeo Kyrie Irving koji je ubacio 18 od 29 poena Netsa u zadnjoj dionici te ih posve vratio u igru.

Međutim koliko je bio junak Netsa zbog toga što je praktički nosio Brooklyn do prilike za pobjedu, tako je na kraju bio i tragičar.

Kod 114:113 vodstva Netsi su imali napad, ali Kyrie je predugo držao loptu, tražio je prolaz, ali nije ga našao, u konačnici je gurnuo loptu Durantu, ali obrana Bostona odradila je jako dobar posao.

Celticsi su tako dobili napad do kraja utakmice, bili su strpljivi, zadržali mirnoću i nisu forsirali sve dok Tatum nije dobio loptu sekundu prije kraja, lakoćom rolao oko Irvinga i potpuno neometan položio za pobjedu.

Tatum je završio susret s 31 poenom i osam asistencija, Jaylen Brown dodao je 23 poena i pet skokova, a po 20 poena dodali su Al Horford (15 skokova) i Marcus Smart (sedam skokova). Kod Netsa Kyrie je završio s 39 poena i šest asistencija, a Durant s 23 poena.

NBA:
Miami Heat - Atlanta Hawks 115:901 (1-0)
Boston Celtics - Brooklyn Nets 115:114 (1-0)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!