Tenis

Vekić i Marčinko u akciji prvog dana turnira u Zagrebu

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 25.04.2022.
Vekić i Marčinko u akciji prvog dana turnira u Zagrebu

Ponedjeljak je prvi dan glavnog dijela međunarodnog teniskog turnira Zagreb Ladies Open, a svoje prve nastupe zabilježit će i Donna Vekić te Petra Marčinko.

Petra je prošle godine upravo u Zagrebu ostvarila svoju prvu profesionalnu pobjedu što je bio uvod u njen izvrstan uspjeh osvajanja juniorskog Australian Opena i Orange Bowla, ali i kontinuitet od čak 25 pobjeda u nizu – od čega 11 u seniorskoj konkurenciji. Ove godine je osvojila i svoj prvi profesionalni trofej i to u turskoj Antalyji. Šesnestogodišnja Zagrepčanka i mlada nada hrvatskog tenisa će se od 14:30 sati susresti s Talijankom Cristianom Ferrando koja je čak 10 godina starija od Petre te je danas na 275. mjestu WTA ljestvice.

Ferrando na posljednja tri turnira na kojima je sudjelovala nije imala mnogo sreće – u Francuskoj je dvaput ispadala u prvom kolu, da bi početkom travnja u Švicarskoj predala meč zbog ozljede.

Kao i Petra Marčinko, i Donna Vekić je na Zagreb Ladies Open ušla s pozivnicom.

Donna je danas 107. igračica na svijetu, a njen najbolji rezultat u karijeri je bilo 19. mjesto na WTA ljestvici. Do danas je osvojila tri profesionalna turnira, a ovog mjeseca je ostvarila tri pobjede – dvije na Billie Jean King Cupu i jednu u prvom kvalifikacijskom kolu WTA turnira u Istanbulu.

Prolazak u drugo kolo Zagreb Ladies Opena Donna će pokušati izboriti protiv Jaimee Fourlis, australske tenisačice koja je danas na 236. mjestu WTA ljestvice.

Ulaz na sve mečeve Zagreb Ladies Opena je besplatan te organizator poziva gledatelje da u što većem broju dođu podržati naše tenisačice.

Podsjetimo, Zagreb Ladies Open najjači je turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa.

Partneri turnira su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski teniski savez i Grad Zagreb.

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!