Liga prvaka, nokaut faza, Polufinale - prve utakmice, 26.04.2022, 21:00 h, City of Manchester, Etihad
Suci: István Kovács, Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (Rumunjska)
Manchester City
Manchester City
Kevin De Bruyne 2'
Gabriel Jesus 11'
Phil Foden 53'
Bernardo Silva 74'
4:3(2:1) Real Madrid
Karim Benzema 33', 82' (11m)
Vinicius Junior 55'
Real Madrid

Spektakl na Etihadu, sedam pogodaka i prednost Cityja uoči uzvrata!

Jan Šneler • utorak, 26.04.2022.
Spektakl na Etihadu, sedam pogodaka i prednost Cityja uoči uzvrata!
Foto: EPA

Odličnu utakmicu odigrali su na Etihadu Manchester City i Real Madrid, a City na Santiago Bernabeu donosi prednost 4:3. Vrlo efikasan dvoboj s još puno neiskorištenih prilika, a u konačnici ostaje sve i dalje otvoreno uoči uzvrata u Madridu...

Manchester City
Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
31
Ederson
5
John Stones
(do 36')
3
Ruben Dias
14
Aymeric Laporte
11
Oleksandr Zinčenko
17
Kevin De Bruyne
16
Rodri
20
Bernardo Silva
26
Riyad Mahrez
9
Gabriel Jesus
(do 83')
47
Phil Foden
Pričuvni igrači
25
Fernandinho
36'
7
Raheem Sterling
83'
 
 
Trener
Pep Guardiola
1
Thibaut Courtois
2
Dani Carvajal
3
Eder Militao
4
David Alaba
(do 46')
23
Ferland Mendy
15
Fede Valverde
8
Toni Kroos
10
Luka Modrić
(do 79')
21
Rodrygo
(do 70')
9
Karim Benzema
20
Vinicius Junior
(do 88')
Pričuvni igrači
6
Nacho
46'
25
Eduardo Camavinga
70'
19
Dani Ceballos
79'
11
Marco Asensio
88'
Trener
Carlo Ancelotti

Ako se po jutru dan poznaje, možemo s pravom ustvrditi kako ćemo gledati sjajnu završnicu Lige prvaka. Manchester City i Real Madrid pružili su utakmicu punu prilika, vidjeli smo čak sedam pogodaka i sve u svemu sjajnih 90 minuta.

Utakmica nije mogla početi bolje za Građane. Ono što je Pep Guardiola htio, dobio je u prvih desetak minuta. Uraganski je krenuo City i poveo već nakon dvije minute.

Riyad Mahrez sjajno je prošao nekoliko Realovih igrača i lijepim ubačajem pronašao natrčalog Kevina De Bruynea koji u padu glavom zabija za 1:0. Nisu se gosti oporavili od prvog pogotka, a uslijedio je novi udarac.

U 11. minuti De Bruyne prizemnom loptom pronalazi Gabriela Jesusa koji se rješava Alabe i iz velike blizine poentira za 2:0. Sve je išlo po planu za City, imao je veliku prednost i igrao iznimno dobro.

Real se snalazio, pokušavao pronaći ritam, ali domaći sastav sve je mogao riješiti već u prvom susretu. U 26. minuti Mahrez je lijepo izbio iskosa pred vratara, mogao je dodati samom De Bruyneu u sredinu, ali se odlučio na udarac koji odlazi pored gola. Tri minute kasnije, najbolja nerealizirana prilika za domaće.

Iznimno raspoloženi De Bruyne lijepo pronalazi Phila Fodena koji je u stopostotnoj šansi pucao malo pored gola. Konačno, minutu kasnije pojavio se i Real Madrid. Ubačaj Karima Benzeme, David Alaba ne koristi i glavom šalje loptu pored gola.

Real je pokazivao ranije da je mačka s devet života, a to smo mogli vidjeti i u Manchesteru. Premda pod velikim pritiskom i u podređenom položaju, Madriđani dolaze do pogotka. U 33. minuti, Ferland Mendy ubacuje, a sjajni Benzema preciznim udarcem pogađa za smanjenje zaostatka.

Prvo poluvrijeme bilo je bogato prilikama, a City je mogao iznimno žaliti jer niti par golova prednosti ne bi bilo nezasluženo. Ovako imali su minimalnu prednost s kojom sigurno nisu mogli biti zadovoljni.

Slično kao u prvom dijelu, City je furiozno krenuo u nastavak. Mahrez je ponovno sam izbio iskosa ispred gostujućeg vratara, ali je pogodio stativu. Na odbijenu loptu natrčao je Foden koji opet ne koristi čistu šansu jer Dani Carvajal izbija s gol linije.

Konačno, u 53. minuti Foden je uspio zatresti mrežu. Izgubili su loptu gosti na tridesetak metara, Fernandinho je ubacio u peterac gdje je Foden iz velike blizine glavom zakucao za 3:1. City je ponovno u ranoj fazi došao do povećanja prednosti, činilo se da Real neće moći izdržati takav pritisak, ali iskusni gosti brzo su uzvratili.

Vinicius Junior prevario je Fernandinha oko sredine igrališta te se iskosa sjurio prema golu i vrlo mirno i precizno u 55. minuti matirao Edersona. Nevjerojatnim trkom Vinicius je vratio Real u igru i ponovno natjerao na muku Pepa Guardiolu koji nije mogao vjerovati što je sve City promašio.

Nakon ludila od nekoliko minuta, igra se malo primirila, no ponovno do povećanja prednosti stiže City. U 73. minuti nakon prekršaja nad Oleksandrom Zinčenkom, sudac je pustio prednost, a to koristi Bernardo Silva koji sjajnim udarcem pogađa za 4:2.

Samo par minuta kasnije, Mahrez je ponovno imao priliku potpuno matirati Real, ali još jednom nije bio precizan te City nije uspio u kratko vrijeme doći do velike prednosti. Kao i ranije, Real je opet iskoristio promašaje Cityja i ponovno smanjio zaostatak.

Potpuno nesmotreno reagirao je Aymeric Laporte, previsoko podignuo ruku i sudac je ispravno pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je izveo Benzema i to na spektakularan način. Panenkom je prevario Edersona i od 82. minute opet je Real imao gol zaostatka.

Svega je još bilo do kraja utakmice, City je ponovno imao priliku da vrati prednost na dva pogotka, ali se mreže nisu tresle. Fenomenalnu utakmicu gledali smo u Manchesteru, obje ekipe pokazale su sjajnu igru, ali objektivno za većom pobjedom mogu žaliti u Cityju.

Dodajmo kako je Luka Modrić igrao sve do 79. minute kada je zamijenio Dani Ceballos. Kapetan Hrvatske odigrao je dobru utakmicu te sudjelovao pri akciji za prvi pogodak.

FOTO: EPA/PETER POWELL

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Manchester City4:3Real Madrid
Liverpool2:0Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Manchester City4:3Real Madrid
Liverpool2:0Villarreal

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!