Zimski sportovi

Očekivana odluka: Rusiji oduzeto domaćinstvo SP u hokeju na ledu

HINA, Matej Kačan • srijeda, 27.04.2022.
Očekivana odluka: Rusiji oduzeto domaćinstvo SP u hokeju na ledu
Foto: Dea Sajko

Nakon što su ukinuta dva natjecanja u hokeju na ledu koja su se trebala održati u Rusiji, došla je odluka i o oduzimanju onog najbitnijeg. SP 2023. neće se održati u Sankt Peterburgu kako je bilo prvotno najavljeno...

Međunarodna hokejska federacija (IIHF) oduzela je Rusiji organizaciju Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu 2023. godine. Bilo je to jedno od posljednjih sportskih područja gdje Rusi nisu osjetili posljedice invazije na Ukrajinu, ali na kraju je došla očekivana odluka.

"Zbog sigurnosti igrača, dužnosnika, medija i navijala IIHF je odlučio oduzeti Rusiji organizaciju Svjetskog prvenstva 2023.", navodi se u odluci IIHF-a. Svjetsko prvenstvo se trebalo održati u St. Peterburgu od 5. do 21. svibnja 2023.

IIHF je najavio da će na svom godišnjem kongresu krajem svibnja u Finskoj odlučiti koja će zemlja biti novi domaćin SP-a.

IIHF je već ukinuo dva natjecanja koja su se trebala održati u Rusiji ove godine, a i isključio je rusku i bjelorusku reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva koje se održava u svibnju u Finskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!