Košarka

Memphis kompletirao postavu druge runde, Minnesota još jednom nije izdržala

Branimir Korać • subota, 30.04.2022.
Memphis kompletirao postavu druge runde, Minnesota još jednom nije izdržala
Foto: EPA

Zadnji koji je upisao prolaz u konferencijsko polufinale je Memphis koji je s 4-2 eliminirao Timberwolvese. U šestoj utakmici vratio se iz dvoznamenkastog zaostatka i slavio...

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 106:114 (2-4)

Mlada momčad Memphisa odigrala je još jednu jako dobru utakmicu i izborila je prolaz u polufinale Zapadne konferencije. Nakon velike borbe slavila je preokretom u Minneapolisu, a domaćin će imati za čim žaliti.

Timberwolvesi su još jednom u ovoj seriji imali dvoznamenkastu razliku uoči završnice i još jednom su sve to prokockali. Ovaj put Memphis je zadnju dionicu dobio s 40:22, a to mu je sada osiguralo polufinale protiv Golden State Warriorsa.

Iako je još jednom bio blizu triple-double učinka, Ja Morant može bolje i trebat će Memphis njegovo još bolje izdanje ako misli eliminirati Warriorse. Ovdje je imao kontrolu na zadnjom dionicom, ali navikli smo od njega i više.

U Minneapolisu je bilo dovoljno i ovo za zasluženi prolaz protiv Minnesote koja je pak trebala veći doprinos Karl-Anthonyja Townsa. Međutim on nije bio šuterski raspoložen i postotak ubačaja bio mu je dosta loš (6/19).

Po 23 poena kod Memphisa upisali su Dillon Brooks i Desmond Bane (sedam skokova), Jaren Jackson dodao je 18 poena i 14 skokova, a Ja Morant 17 poena, 11 asistencija i osam skokova.

Kod domaćina Anthony Edwards ubacio je 30 poena uz po pet skokova i asistencija, Jaden McDaniels 24 poena uz tricu 5/6, a Karl-Anthony Towns 18 poena uz deset skokova.

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!