Nogomet

Mourinho za povijest, u Tirani ga čeka finale protiv Feyenoorda

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.05.2022.
Mourinho za povijest, u Tirani ga čeka finale protiv Feyenoorda
Foto: EPA

Prvo izdanje Konferencijske lige pripast će Romi ili Feyenoordu. Rimljani su izbacili Leicester dok je Feyenoord eliminirao Marseille...

Marseille - Feyenoord 0:0 (2:3)

Marseille nije uspio nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta protiv Feyenoorda. Nakon poraza u Rotterdamu 3:2 kojem je kumovao i kardinalnom pogreškom Duje Ćaleta-Car, u uzvratu je bilo 0:0.

Ćaleta-Car ovaj put nije dobio priliku, ostao je na klupi pa je tako njegov zadnji europski nastup ove sezone bio onaj u Rotterdamu.

Veliki hendikep za Marseille bila je ozljeda Dimitrija Payeta koji je 15 minuta prije poluvremena morao napustiti travnjak, a do tada je igrao jako dobro i bio među boljim pojedincima.

Iako je imao prednost nakon prvog dvoboja, Feyenoord se nije u uzvratu samo branio, igrao je dobro, stvorio je i on ponešto prilika, ali nitko nije ugurao loptu u mrežu što je ipak na kraju išlo u korist Nizozemaca.

Roma - Leicester 1:0 (1:1)

Jose Mourinho postao je prvi trener koji je izborio finale Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige. Roma je u uzvratu bila bolja od Leicestera s 1:0 i nadmašila 1:1 iz prvog susreta.

Zanimljiv dvoboj u Rimu odlučen je jednim pogotkom i to već u 11. minuti kada je Tammy Abraham nakon ubačaja iz kornera bio najviši u skoku i pogodio glavom za 1:0. Uz njega je ostao Pereira koji nije uspio reagirati.

Rimljani su u nastavku susreta jako dobro stajali na terenu i nisu dopustili Leicesteru pravu priliku. Tek u 79. minuti James Maddison je zaprijetio Ruiju Patriciju, ali prelagano za portugalskog vratara.

Roma je izdržala i na kraju zasluženo putuje u Tiranu na finale gdje će imati stilom potpuno drugačijeg protivnika.

FOTO: EPA/PIETER STAM DE JONGE

Konferencijska liga, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Marseille0:0Feyenoord
Roma1:0Leicester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Konferencijska liga, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Marseille0:0Feyenoord
Roma1:0Leicester City

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!