Tenis

Početak nove ere: Alcaraz u sjajnom dvoboju nadigrao i izbacio Nadala

Mihaela Bradovski • petak, 06.05.2022.
Početak nove ere: Alcaraz u sjajnom dvoboju nadigrao i izbacio Nadala
Foto: EPA

Veliko četvrtfinale u Madridu odigrali su Carlos Alcaraz i Rafael Nadal, a sjajnim nastupom španjolski tinejdžer pokazao je zašto ga zovu Nadalovim nasljednikom...

Najveća pobjeda Carlosa Alcaraza u karijeri i najava nove ere, Alcarazove ere. Nadal je najbolji igrač u povijesti ove igre na zemljanim podlogama i to daleko daleko najbolje, nitko nije očekivao da će se pojaviti tako brzo netko tko bi mu se mogao približiti.

Međutim Alcaraz ima sve predispozicije da postane u pravom smislu riječi Nadalov nasljednik. Danas je odigrao sjajan meč i iako je u drugom setu lako pao nakon straha od ozljede, u trećem se vratio i izbacio Nadala iz turnira.

Odlično je Alcaraz odradio prvi set i dobio ga sa 6:2, drugi set otišao je na stranu Nadala, ali u trećem je Alcaraz ponovno bio fantastičan te je odnio set sa 6:3.

Mladi Španjolac pokazao je sjajnu igru, ali i fantastičnu mentalnu čvrstoću. Nadal jednostavno nije imao priliku za povratak u trećem setu te je ostao bez dvoboja protiv Novaka Đokovića u polufinalu.

Đoković je bio vrlo dobar protiv Huberta Hurkacza i očito je kako se polako diže i izgleda sve bolje. Ovdje je nadigrao Poljaka bez većih problema za samo 80 minuta igre.

Sada ga čeka veliki ispit, Alcaraz je u sjajnoj formi, iznimno opasan i svakako najteži protivnik za Đokovića u ovom trenutku.

Madrid, četvrtfinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Hubert Hurkacz (Poljska, 12) 6:3, 6:4
Carlos Alcaraz (Španjolska, 7) - Rafael Nadal (Španjolska, 3) 6:2, 1:6, 6:3

FOTO: EPA/Emilio Naranjo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!