Tenis

Pilić: 'Alcaraz je nešto između Nadala i Federera, već sada je bolji nego Đoković u tim godinama'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.05.2022.
Pilić: 'Alcaraz je nešto između Nadala i Federera, već sada je bolji nego Đoković u tim godinama'
Foto: EPA

Iskusni hrvatski stručnjak Nikola Pilić oduševljen je Carlosom Alcarazom kojeg smatra legitimnim nasljednikom Federera, Nadala i Đokovića...

Carlos Alcaraz oduševljeva svojim nastupima, a nije ostavio ravnodušnim niti Nikolu Pilića.

"Alcaraz je legitimni nasljednik velike trojke, odlično se kreće, ima sve predispozicije i odličnu ruku. Može postati novi vladar svjetskog tenisa. On je nešto između Nadala i Federera, može napadati, ali i igrati obrambeno. Winneri su mu jako brzi", kaže Pilić za Sportklub.

Pilić smatra kako Alcaraz može već ove godine osvojiti Grand Slam turnir, a dodaje kako je sada već bolji nego što je bio Đoković u njegovim godinama.

"Već ove godine Alcaraz može osvojiti Grand Slam turnir, ali ne treba zaboraviti da će i Đoković i Nadal još podići svoju igru. Tenis je specifičan, ako imate pauzu to se onda jako osjeti. Pogledajte samo Thiema. No Carlos je već sada bolji nego što je bio Novak i s 19 godina. Vrlo je pametan, lukav i zreo za svoje godine."

U Roland-Garrosu ipak daje prednost Nadalu i Đokoviću.

"Nikada ne smijete otpisati Nadala, 13 puta je osvojio Roland-Garros, to nitko tisućama godinama neće ponoviti. On i Novak su prvi favoriti, tek onda Alcaraz."

FOTO: EPA/Emilio Naranjo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!