Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice u jakoj skupini na Europskom juniorskom prvenstvu

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.05.2022.
Hrvatske odbojkašice u jakoj skupini na Europskom juniorskom prvenstvu

U četvrtak 12. svibnja održan je ždrijeb U-19 Europskog prvenstva juniorki, koje se od 27. kolovoza igra u Makedoniji, i gdje se među 12 najboljih reprezentacija u godištu 2004/2005. našla i Hrvatska...

Ždrijeb je Hrvatskoj u drugoj skupini dodijelio prve nositeljice, reprezentaciju Turske, potom Srbiju, Rumunjsku i Švicarsku, dok će se šesta reprezentacija znati nakon dodatnih kvalifikacija skupine J.

U prvoj skupini su Makedonija, Poljska, Italija, Slovenija, Grčka te pobjednik dodatnih kvalifikacija skupine K.

Izbornik hrvatske U-19 juniorske reprezentacije, Saša Ivanišević, ovako je prokomentirao ždrijeb:

"Skupina je jaka, vrlo zahtjevna, no nismo niti mogli očekivati nešto drugo, jer se ovdje ipak radi o 12 najboljih juniorskih reprezentacija Europe. Mi smo dobili dvije vrlo jake reprezentacije, Tursku i Srbiju, koje dominiraju u tom godištu, no ne mora to ništa značiti jer i mi imamo vrlo respektabilan sastav. Također, tu je i uvijek neugodna Rumunjska, te Švicarska koja do sada nije participirala u ovom društvu. Ne znamo još tko će nam biti šeste suparnice, vjerujem da bi to mogle biti Nizozemke, što je još jedna vrlo jaka reprezentacija. U svakom slučaju, naše su ambicije pokazati sav naš talenat i plasirati se što bolje. Očekujem da bi s pripremama trebali krenuti početkom kolovoza."

Sustav natjecanja je isti kao i u slučaju kadetske reprezentacije, gdje su hrvatske djevojke pod paskom izbornika Miodraga Stojakovića također izborile EP. Dakle, nakon odigravanja susreta po skupinama, prve dvije selekcije po plasmanu razigravat će za medalje, u skupini od 1-4. mjesta, dok će treće i četvrto plasirane ekipe igrati u skupini koja će se boriti za 5-8. mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!