Rukomet

Nexe i PPD Zagreb očekivano do finala Kupa glatkim slavljem protiv Sesveta i Poreča

Branimir Korać • petak, 13.05.2022.
Nexe i PPD Zagreb očekivano do finala Kupa glatkim slavljem protiv Sesveta i Poreča

Poznati su finalisti Kupa Hrvatske za rukometaše. Nexe i PPD Zagreb nisu dopustili iznenađenje te ih očekuje novi međusobni sraz, ovaj put u finalu Kupa...

Nije se dogodilo nikakvo iznenađenje, PPD Zagreb i Nexe potvrdili su kvalitetu i izborili prolaz u finale Kupa. Našičani su u polufinalu bili bolji od Sesveta dok je PPD Zagreb nadigrao domaćina Poreč.

Nexe je imao nešto teži posao, igrao je protiv Sesveta koje su već znale iznenaditi Našičane, ali ovaj put to se nije dogodilo.

Nexe je autoritativno ušao u utakmicu i od početka preuzeo potpunu kontrolu i nije dopustio Sesvećanima da zakompliciraju dvoboj.

Krenuli su Našičani s 4:1, sredinom prvog poluvremena bilo je 9:4, a uspjeli su se Sesvećani najviše približiti na 10:7. Do kraja prvog dijela razlika je ponovno narasla i na odmor se otišlo s 15:9.

U drugom poluvremenu razlika se kretala između pet i devet golova, a završilo je 29:23.

Kod Nexea Mihailo Radovanović imao je 11 obrana dok su po šest golova zabili Marin Jelinić i Fahrudin Melić. Kod Sesveta pet golova postigao je Darko Krndelj.

Domaći Poreč dok je imao snage nosio se s PPD Zagrebom. Kasnije je do izražaja došla veća kvaliteta i širina kadra i PPD se odvojio.

Na poluvremenu je PPD Zagreb vodio s tijesnih 10:9, još u 40. minuti bilo je samo plus dva, ali od tog trenutka stvari se mijenjaju i Zagreb do kraja utakmice radi seriju 13:5 i odnosi visoku pobjedu.

Oi četiri gola kod Zagreba postigli su Davor Ćavar, David Mandić, Vlado Matanović i Ivan Čupić. Čak devet golova Zagreb je zabio iz kontre. Kod Poreča Matija Rađaković zabio je sedam golova, a Lucian Krajcar šest.

Kup Hrvatske, polufinale:
Nexe - Sesvete 29:23
Poreč - PPD Zagreb 18:28

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!