Košarka

Cedevita Olimpija u produžetku izborila majstoricu, o sudačkoj odluci na kraju mnogo će se pričati

Matej Kačan • ponedjeljak, 16.05.2022.
Cedevita Olimpija u produžetku izborila majstoricu, o sudačkoj odluci na kraju mnogo će se pričati

Jako tijesnu, dramatičnu, a potencijalno i kontroverznu utakmicu odigrali su Cedevita Olimpija i Crvena zvezda, a na kraju je u produžetku slavila slovenska momčad i izborila je majstoricu...

I drugi polufinalni par ABA lige, onaj između Cedevite Olimpije i Crvene zvezde riješit će se u majstorici. Kao i kod Budućnosti i Partizana, drugi susret ponudio je dramu i tijesnu pobjedu domaće ekipe.

Ovaj put u Ljubljani se išlo u produžetak gdje je Cedevita Olimpija ipak slavila s 88:80, ali mnogi će reći da do produžetka nije ni trebalo doći zbog jako sporne sudačke odluke u zadnjoj stotinki susreta.

Naime, nakon što je Cedevita Olimpija ušla u posljednje dvije minute s devet poena viška, Zvezda je napravila seriju 8-0 i ušlo se u dramatičnu seriju slobodnih bacanja.

Svojim bacanjima Edo Murić tri sekunde do kraja postavio je 76:73, ali onda Zvezda ima zadnji napad i Luka Mitrović je zabio koš uz prekršaj i dobio je šansu s linije slobodnih bacanja izboriti produžetak.

No, točka prijepora bit će usporena snimka na kojoj se čini kako je prekršaj sviran stotinku do kraja, ali je Mitrović loptu u rukama imao kad je vrijeme isteklo pa se nije trebao dati koš uz slobodno bacanje.

Ipak se ušlo u produžetak, a tamo Cedevita Olimpija na krilima Murića i Jake Blažiča radi 8:2 nakon 80:78 i zaključuje utakmicu za svoju pobjedu i majstoricu.

Pobjednike je s 21 poenom vodio Murić uz sedam skokova, dok je 12 dodao Blažič te po 11 Zoran Dragić i Yogi Ferrell. Po 14 su ubacili Nate Wolters i Austin Hollins, a poen više Ognjen Dobrić.

FOTO: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

ABA liga, doigravanje

polufinale

Cedevita Olimpija88:80 *Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!