Košarka

Dončić bez prevelike šanse, Warriorsi deklasirali Mavse i poveli u seriji

Matej Kačan • četvrtak, 19.05.2022.
Dončić bez prevelike šanse, Warriorsi deklasirali Mavse i poveli u seriji
Foto: EPA

U prvoj utakmici finala Zapada izostala je rezultatska drama. U San Franciscu Golden State Warriorsi dočekali su Dallas Maverickse i deklasirali ih sa 112:87 za 1-0 vodstvo u seriji...

Odličan posao koji je u obrani Andrew Wiggins radio na Luki Dončiću pogotovo u prvom poluvremenu kupio je nešto vremena Warriorsima i glavnim vedetama da se zagriju. A kad se to dogodilo, Warriorsi su deklasirali protivnika.

Čak i bez trice Stephena Curryja do minutu prije poluvremena i bez ijednog poena Klaya Thompsona u prvom poluvremenu, Warriorsi su na velikom odmoru imali ugodnih devet razlike, a onda je Curry povezao dvije trice početkom treće dionice za 10-2 seriju koja je i odlučila susret.

Warriorsi su odradili odličan obrambeni posao, limitirali su Mavse na 36 posto iz igre i na samo 11 pogođenih trica uz 22.9 posto uspješnosti pa je kratka iskra u napadu bila dovoljna za razbijanje protivnika i 112:87 na kraju.

Curry je ubacio 21 poen uz 12 skokova, 19 je dodao Jordan Poole te Wiggins uz sjajan posao u obrani. Thompson je svih 15 poena zabio u drugom poluvremenu. Dončić je zabio 20 poena, ali uz loših 6/18 iz igre i 3/10 za tricu.

Nije bilo prave pomoći, tu je tek šuterski nešto raspoloženiji bio Spencer Dinwiddie sa 17 poena uz tri trice i morat će Mavsi mnogo bolje u napadu ako žele ostvariti break prije seljenja serije u Dallas.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!