Košarka

Split i Cibona zadržali prednost domaćeg parketa na startu polufinalne serije HT Premijer lige

Branimir Korać • petak, 20.05.2022.
Split i Cibona zadržali prednost domaćeg parketa na startu polufinalne serije HT Premijer lige
Foto: FaH

Split i Cibona uspješno su odradili prve susrete polufinala doigravanja HT Prve lige i na svom parketu bili su bolji od Zadra i Gorice...

Nije bilo jednostavno, ali nije se niti očekivalo da bi moglo biti jednostavno. Split je u zanimljivom dvoboju slavio protiv Zadra dok je Cibona je s druge strane slavila protiv Gorice koja je odličnim igrama slomila Cedevitu Junior u četvrtfinalu.

Split je na svom parketu slavio 74:64, u ključnim trenucima domaćin je pokazao više i upisao pobjedu iako je Zadar konstantno bio za petama domaćinu.

U drugom poluvremenu susret se dugo lomio, a konačno je prelomljen u završnici kada je Shannon Shorter ubacio tricu za 71:64.

Najbolji kod Splita bili su Shorter s 23 poena i osam skokova i Toni Perković s 22 poena. Kod Zadra Justin Carter ubacio je 16 poena, a Dario Drežnjak dodao je 12 uz pet skokova.

Goričani su odigrali dobru i hrabru utakmicu protiv Cibone, ali ipak nisu uspjeli doći do pobjede. Domaćin je slavio 84:74.

Cibosi su se dosta mučili, tek u završnici prvog poluvremena serijom 8:1 uspjeli su preuzeti vodstvo i otići na odmor s prednosti 39:35.

Uspjela je Gorica još jednom doći do vodstva u trećoj četvrtini 44:42, ali ubrzo je Cibona pobjegla na 62:52 i mogla je lakše disati. U zadnjoj dionici više nije bilo dvojbe i Cibona je mirno slavila.

Predvodili su je Roko Prkačin s 26 poena i osam skokova te Toni Nakić s 13 poena i šest skokova. Kod gostiju Marko Baković ubacio je 13 poena uz osam skokova, a po 11 poena dodali su Mate Kalajžić (šest skokova) i Dino Cinac (sedam skokova).

Polufinale doigravanja: Split - Zadar 74:64
Cibona - Gorica 84:74

FOTO: HINA/Miroslav LELAS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!